7. 6. 2022, 22:00 | Vir: STA

Velika Britanija bo konec junija obstala, kaj je razlog?

Uredništvo

Preverite, kdaj ni pametno potovati na Otok, saj je v tamkajšnjem železniškem in podzemnem prometu pričakovati številne nevšečnosti!

Na tisoče britanskih železničarjev bo junija izvedlo tridnevno stavko, največjo po letu 1989. Stavka železničarjev bo potekala 21., 23. in 25. junija, pri čemer bo 21. potekala tudi 24-urna ločena stavka zaposlenih na londonski podzemni železnici.

Uredništvo

Stavkovno akcijo je minuli mesec na glasovanju podprla velika večina članov sindikata, razlog pa je spor glede plač in odpuščanj.

Sindikat je sporočil, da bo 21. junija stavkalo več kot 50.000 železničarjev, in dodal, da bo akcija vplivala na nacionalno železniško omrežje ves teden.

Kot opozarjajo v sindikatu RMT, se železniško osebje, ki je delalo v času pandemije covida-19, sooča z zamrznitvijo plač in ukinitvijo več sto delovnih mest. "Ravnanje z železniškimi delavci je grozljivo in kljub našim prizadevanjem na pogajanjih železniška industrija ob podpori vlade njihovih pomislekov ni jemala resno," je opozoril generalni sekretar sindikata Mick Lynch.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec