P.M. | 9. 8. 2022, 15:26

VIDEO: Zaradi rekordne količine dežja se je TO mesto spremenilo v reko

Twitter/salmahlwh

Huda neurja in poplave, ki so jih mnogi že poimenovali za "zgodovinske", so terjali najmanj sedem življenj, številne zgradbe so brez elektrike, medtem ko so podzemne postaje popolnoma pod vodo.

V najhujšem nalivu v zadnjih osemdeset letih je več kot sto milimetrov dežja zalilo prestolnico Južne Koreje Seul. Ulice in podzemne železnice so pod vodo, medtem ko številni avtomobili plovejo po vodni gladini skozi prestolnico. Zaenkrat je pogrešanih več deset ljudi.

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol je krivdo za tako veliko količino dežja in katastrofalne vremenske razmere pripisal podnebnim spremembam.

A ne le v Seulu, tudi v okrožju Gangnam je poplavljenih več stavb, prebivalci pa so že ves dan brez elektrike, 

V okrožju Dongjak na jugu Seula je v eni uri padlo več kot 140 milimetrov dežja na kvadratni meter, kar je po podatkih južnokorejskega vremenskega urada (KMA) rekordna količina padavin.

Domnevno je v Dongjaku zaradi električnega udara umrl mestni uslužbenec, ki je skušal odstraniti podrto drevo, v okrožju Gwanak pa so v kletnem stanovanju utonili trije ljudje, vključno s 13-letnikom. V istem okrožju so reševalci v poplavljenem stanovanju našli še eno truplo.

Profimedia

Truplo so našli tudi pod ruševinami zrušenega avtobusnega postajališča v provinci Gjeongi, medtem ko je en človek umrl zaradi zemeljskega plazu. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.