R.S. | 1. 6. 2023, 22:12

Nov spodrsljaj ameriškega predsednika: Joe Biden padel med podelitvijo diplom (VIDEO)

Twitter/ajaxzimm

To ni prvič, da je ameriški predsednik izgubil tla pod nogami. 

Joe Biden je padel med slovesno podelitvijo diplom na Akademiji zračnih sil ZDA. 80-letniku so hitro pomagale tri osebe, pozneje pa se je brez pomoči vrnil na svoj sedež. Incident se je zgodil v Koloradu, padec so ujele tudi kamere. 

Predstavnik Bele hiše Ben LaBolt je dejal, da je z ameriškim predsednikom vse v redu, povedal pa je tudi vzrok padca: "Na odru je bila vreča s peskom, ob katero se je spotaknil".

Biden je nedavno najavil vnovično kandidaturo za predsedniški položaj na volitvah prihodnje leto. Dejal je, da razume pomisleke ljudi zaradi njegove starosti, in priznal, da je tudi sam razmišljal, preden se je odločil. "Ampak počutim se dobro," je zatrdil 80-letnik, ki o svoji starosti redko govori. Vendar raziskave javnega mnenja kažejo, da to skrbi številne ameriške volivce, njegovo starost pa utegnejo v kampanji proti njemu uporabiti tudi nasprotniki.

Številni padci

Da vse ni povsem v redu, dokazujejo tudi njegovi padci, ki jih je čedalje več. Mediji so večkrat poročali, da je ameriški predsednik izgubil tla pod nogami, lansko poletje je tudi padel s kolesa. Čeprav je njegov zdravnik zatrdil, da je njegovo zdravje dobro, ostajajo dvomi ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord