28. 8. 2023, 15:37 | Vir: STA

VIDEO: Ogromen zemeljski plaz ohromil železniški promet (ujele so ga kamere)

Twitter/WxNB_/posnetek zaslona

Posnetki plazu so naravnost grozljivi.

Zaradi zemeljskega plazu v dolini Maurienne v francoskih Alpah so ustavili železniški promet med Francijo in Italijo, so sporočile lokalne oblasti. Po napovedih bo železniški promet ustavljen najmanj do četrtka. Plaz je zasul tudi nekatere ceste.

Zemeljski plaz se je utrgal v nedeljo ob 17.15 po srednjeevropskem času. Skale s skupno prostornino 700 kubičnih metrov so trčile v zaščitno pregrado ob cesti, ki vodi do prelaza Mont Cenis in italijanske doline Susa, so sporočile regionalne oblasti v Savoji.

Zaradi plazu so bili ustavljeni vsi čezmejni vlaki na progi Chambery - Torino in regionalni vlaki TER v dolini Maurienne. Predor Frejus, ki povezuje Francijo in Italijo, pa je trenutno zaprt tudi za težke tovornjake. Voznikom oblasti svetujejo, naj namesto tega uporabijo predor Mont Blanc ali avtocesto A8.

"Po včerajšnjem velikem zemeljskem plazu so naše službe mobilizirane, da bi čim prej obnovile cestne in železniške storitve," je na družbenih omrežjih zapisal francoski minister za promet Clement Beaune in dodal, da bo za ponovno vzpostavitev prometa potrebnih več dni.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol