N. L. | 17. 5. 2022, 14:34

VIDEO: Pretresljiva zgodba najstnika, ki sam skrbi za 4 otroke

Profimedia/YouTube/fotomontaža

Osemnajstletni Vjačeslav je bil najprej priča materini smrti. Nato je prevzel skrb za svoje mlajše brate in sestre. 

Svetovno javnost te dni prevzema srce parajoča zgodba mladega Vjačeslava Jalova iz Ukrajine. Osemnajstletnik je bil zaradi tragedije primoran prevzeti zadolžitve, ki presegajo zmožnost, ki jo narekuje njegova starost. Postal je edini skrbnik svojih bratov in sester, saj drugih sorodnikov nima. 

Pred vojno je 18-letni Vjačeslav živel s svojo 37-letno mamo Marino, dvema mlajšima sestrama in dvema bratoma v vasi Verhnetoretskoje v regiji Donetsk. Najstnik se je nekega dne z mamo vračal domov, ko se je v njuni bližini zaslišala eksplozija dveh granat.

"Prva je padla nekaj metrov stran od naju. Videl sem jo, kako je pristala. Mama je padla, jaz sem počepnil. Bila je poleg mene. Zelo blizu. Odprl sem oči in mama je ležala na boku. Njene zadnje besede so bile: 'V redu sem.'", se v video posnetku s solzami v očeh spominja Vjačeslav.

S svojimi bratci in sestrami, ki jim pravi 'moji otroci', Vjačeslav trenutno živi v stanovanjskem bloku v regiji Lvov. Tam otroci že hodijo v šolo. Želi si le konec vojne. Rad bi se vrnil domov, kjer bi študiral medicino

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord