D. D. | 4. 7. 2023, 15:35

Preveč hrupa: visoka kazen za loputanje z vrati avta

Loputanje z vrati je odslej kaznovano.

Profimedia

Občinski svet je z novim odlokom močno razburil številne prebivalce. 

V malem mestu blizu Stuttgarta so sprejeli nenavaden občinski odlok. Odločevalci so določili, da bo odslej kaznovano vsako loputanje z vrati avtomobila, prav tako pa bo kaznovano tudi preglasno zapiranje garažnih vrat. Z odlokom želijo v mestecu Erdmannhausen doseči, da bi bila njihova soseska še bolj tiha. Med drugim je odslej po mestu nedovoljeno tudi puščanje vozila s po nepotrebnem prižganimi motorji. 

Kršilci odloka bodo kaznovani

Nekaterim se odlok zdi precej pretiran, spet drugi se z njim strinjajo. "Hrupno je," se pritožuje stanovalec nad zaloputnjenimi vrati avtomobila. 77-letnica, ki živi sredi mesta, je za tuje medije hrup, ki ga povzročajo zaloputnjena avtomobilska vrata, opisala kot "zverinski in nepremišljen". Pred njenim stanovanjem je nekaj parkirnih mest, kjer številni stanovalci za kratek čas parkirajo svoje avtomobile, da gredo po opravkih.

Tišje zapiranje vrat pripomore k bolj mirni okolici.

Tišje zapiranje vrat pripomore k bolj mirni okolici.

Profimedia

Po drugi strani pa se odlok mnogim prebivalcem zdi pretiran. "To je neumnost. Kako boste drugače zaprli vrata avtomobila," pravi meščan in hkrati tistim, ki jih takšen hrup moti, predlaga selitev v drugo mesto.

Ne glede na nestrinjanje z novo uredbo bodo kršilci odloka morali plačati kazen, ki naj bi po navedbah tujih medijev znašala 80 evrov. Župan mesta Marcus Kohler priznava, da doslej pretiranih težav s hrupom niso imeli, si pa želijo z novim odlokom življenje v mestu narediti še prijaznejše. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol