T. R. K. | 19. 3. 2024, 14:45

Vplivni Youtuber aretiran ... Razlog? Na zabavah dobavljal kačji strup, ki se je uporabljal kot droga

Profimedia

Aretiran je bil indijski Youtuber Elvish Yadav, ker naj bi dobavljal kačji strup, ki so ga uporabljali kot rekreativno drogo na zabavah. 

Vplivni indijski ustvarjalec vsebin Elvish Yadav, ki ima na YouTubu kar 15 milijonov naročnikov, se sooča s težavami. Po poročanju indijske televizije NDTV so ga namreč pridržali na podlagi zakona o divjih živalih. Kakšen pa je bil razlog?

Na zabavi v Indiji, na kateri je bil novembra, so izvedli racijo zaradi suma, da so udeleženci zabave uporabljali kačji strup kot drogo. Policija je takrat zaslišala pet oseb zaradi suma tihotapljenja kač, Yadav pa je bil naveden kot domnevni organizator zabav in dobavitelj kačjega strupa.

Yadav, ki je sicer zmagal v indijski različici Big Brotherja Bigg Boss OTT, je vse obtožbe zanikal, je poročala televizija NDTV. Dejal je, da bo v celoti sodeloval s policijo. Na zabavi so sicer odkrili devet kač, vključno s kobrami, in 20 mililitrov kačjega strupa, je poročala televizijska hiša. Štiri mesece po prvem zaslišanju je sedaj Yadav za 14 dni sodno pridržan, je poročal Times of India.

Po poročanju India Today je primer na dan prišel po pritožbi organizacije za zaščito živali People for Animals, ki je trdila, da so Yadav in drugi snemali videoposnetke s kačami in kačjim strupom, povzema Sky news.

Elvishovi oboževalci so zaradi njegove aretacije zelo razburjeni in zahtevajo "pravico" zanj. Eden od oboževalcev je na spletnem omrežju X zapisal: "Bodi močan, ker se bodo stvari izboljšale. Čeprav zdaj trpiš, se bodo stvari izboljšale in do konca življenja boš živel kot junak."

Drug uporabnik je zapisal: "To je tako narobe. Vsi vemo, da je nedolžen. Ljudje, ki ste prestopili vse meje in se še vedno norčujete iz njega in njegove družine, si samo zapomnite, da obstaja višja sila, ki vas gleda. Ostanite močni, teta in stric. Upajmo, da bo kmalu na prostosti."

Uporaba kačjega strupa na rave zabavah v Indiji ni redka 

Glede na raziskovalno delo iz leta 2022 v reviji Journal of Forensic and Legal Medicine sicer obstaja zaskrbljenost zaradi uporabe kačjega strupa kot droge. "Uporaba kačjega strupa je pogosto videna na rave zabavah," je zapisano v študiji, ki navaja kar 13 primerov uporabe kačjega strupa kot rekreativne droge v Indiji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord