Nikola Vuković | 17. 11. 2023, 11:52

Vučićev naslednji sramoten obračun z nasprotniki: "To je doslej najstrašnejši primer zlorabe institucij"

Bobo

O tem, kako je Aleksandar Vučić zlorabil moč, bi lahko napisali roman v nešteto delih. Tokrat je mož na oblasti znova dokazal svoj pravi obraz.

Pred decembrskimi volitvami se Srbija sooča s številnimi protesti, na okopih so v tem trenutku predvsem kmetovalci in poštni uslužbenci. Slednji so povzročili veliko zmedo v vrhu oblasti, saj je pošta pred nekaj dnevi prenehala delovati. V javnosti prav tako krožijo hude obtožbe, da je nekdo prejel približno milijon in pol evrov za oblikovanje novega logotipa pošte, kar je kakopak poskrbelo za nov val ogorčenja.

Delavci pošte napovedujejo, da bodo protestirali, dokler ne bodo izpolnjene njihove zahteve oziroma vse, kar je bilo dogovorjeno z državnimi organi za leto 2023. Šele nato bodo začeli pogajanja o novih pogojih za leto 2024. Vse skupaj je pred prihajajočimi volitvami še kako negativno vplivalo na zdajšnji oblast.

V Srbiji je v tem tednu veliko prahu dvignila tudi akcija službe za zatiranje kriminala, ki deluje pod okriljem uprave kriminalistične policije. Njeni pripadniki so nasilno vdrli v prostore kurirskega podjetja D Express, ki je v lasti United Group, in poskušali ogroziti njegovo delovanje. Vse to pod pretvezo domnevne povezave s stavko poštnih delavcev.

"Vlada Srbije, ki je s slabim vodenjem ogrozila eksistenco zaposlenih v javnem podjetju Pošta Srbije, se je odločila, da zlorabi institucije in uporabi službo za zatiranje kriminala uprave kriminalistične policije za obračun z United Group," ogorčena ne skrivajo pri United Group in poudarjajo, da s stavko nimajo nič.

Katastrofalno stanje v družbi

"To je doslej najstrašnejši primer zlorabe institucij, ki si jo je izmislila srbska oblast, očitno v želji, da bi za naraščajoče nezadovoljstvo krivila kogarkoli in da bi se izognila lastni odgovornosti za katastrofalno stanje v naši družbi. Namesto da bi zaradi ekonomske krize JP Pošte in ogroženosti zaposlenih takoj preverila, zakaj to podjetje slabo posluje, je vlada odločila, da za dežurnega krivca vnovič imenuje enega od lastnikov United Group Dragana Šolaka, ki nima popolnoma nobene zveze s poslovanjem tega državnega podjetja. Namesto da bi preverila način, kako je nastavljeni kader vladajoče stranke pod vodstvom Zoran Đorđević vodil podjetje in ugotovila njegovo odgovornost za katastrofalno stanje v vodenju JP Pošta, ga bo oblast postavila na mesto veleposlanika," je poudarjeno v sporočilu United Grup. 

D Express deluje povsem v skladu z zakonom, zato ni bilo nobenega razloga za nočni vdor v prostore podjetja, so dodali. "Zaradi povzročene škode našemu podjetju in javnemu zavajanju državljanov Srbije bomo primorani vložiti tožbe pri pravosodnih organih," so zaključili pri United Group.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol