17. 4. 2022, 10:46 | Vir: STA

Ugodno potovanje! S TO vozovnico boste lahko potovali po OSMIH alpskih državah

Daniel Novakovič/STA

Na voljo je 150 vozovnic, s katerimi boste lahko potovali trajnostno in po bolj dostopni ceni. Kako jo lahko pridobite?

Na voljo je 150 alpskih vozovnic, s katerimi bo mogoče z javnim prevozom potovati po osmih alpskih državah, tudi Sloveniji, zanje pa se lahko do 20. maja potegujejo mladi, stari med 18 in 27 let.

Vozovnica pa ne bo omogočala le potovanje z javnim prevozom, ampak tudi popuste na vstopnice za obisk muzejev in brezplačne storitve v izbranih ustanovah, so sporočili iz nevladne organizacije Cipra, kjer mlade pozivajo, da se preko spletne strani projekta prijavijo v žreb za vozovnico.

150 imetnikov alpske vozovnice Yoalin bo potem povabljenih na uradno odprtje dogodka v avstrijski Landeck konec junija, ko bo potekal tudi festival ARGE ALP Fest.

Kot so dodali v Cipri, so sodelujoči vabljeni k deljenju doživetjih na družabnih omrežjih, pri čemer lahko s svojimi najboljšimi fotografijami in zgodbami sodelujejo na natečaju, katerega zmagovalci bodo razglašeni na zaključnem dogodku oktobra v Švici.

Pobudnika projekta Yoalin, ki se je začel leta 2018, sta Mladinski svet Cipre in Cipra International, ki se zavzemata za podnebju prijaznejša ter okoljsko bolj ozaveščena, trajnostna in cenovno dostopnejša potovanja po Alpah.

Na območju Alp približno 30 odstotkov emisij ogljikovega dioksida povzroča človekova mobilnost, zato je za učinkovito blaženje podnebnih sprememb bistvenega pomena, da je ta trajnostna in podnebju prijazna, poudarjajo v Cipri.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.