M. M. | 5. 8. 2022, 11:41

Tragedija v nočnem klubu: požar vzel mlada življenja

Bangkok Herald

Zagorelo je v diskoteki, od koder so se mnogi komaj rešili, nekateri pa so žal ostali ujeti med ognjenimi zublji. Ali so bili prisotni tudi turisti, še ni znano. 

V nočnem klubu v bližini mesta Patey na Tajskem je zagorelo v nočnem klubu. Umrlo je najmanj 13 ljudi, 35 je bilo poškodovanih.

Vzrok požara, ki je izbruhnil ob 1. uri zjutraj po lokalnem času, še ni znan. Gasilcem ga je uspelo pogasiti le tri ure po prihodu na teren.

Na družbenih omrežjih se je pojavil dramatičen posnetek, ki prikazuje stavbo, ki jo zajamejo gosti črni ognjeni zublji, medtem ko ljudje poskušajo pobegniti iz nje.

Tajska leži na polotoku Indokina v jugovzhodni Aziji in velja za eno najbolj priljubljenih destinacij slovenskih in svetovnih turistov. Nahaja se v središču peninsule Indokina in zavzema več kot pol milijona kvadratnih kilometrov. Potovalni biser zaradi svoje raznolikosti privablja vse več turistov, ki se radi zabavajo z domačini. Ali je bilo v času požara v diskoteki tudi kaj turistov, tajske oblasti še niso razkrile.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel