3. 1. 2024, 12:03 | Vir: STA

Slovenec v Zagrebu odvzel prednost tramvaju in povzročil prometno nesrečo

Fotografija je simbolična.

Srdjan Živulovič/Bobo

Zdaj mu grozi do tri leta zaporne kazni.

Slovenski državljan je v Zagrebu v ponedeljek zvečer povzročil prometno nesrečo, ko je odvzel prednost tramvaju in voznika prisilil v nenadno zaviranje, je v torek sporočila zagrebška policija. V nesreči se je huje poškodovala 72-letna potnica tramvaja. Proti 25-letnemu Slovencu bodo vložili kazensko ovadbo, grozi pa mu do tri leta zapora.

Nesreča se je po navedbah hrvaške policije zgodila v ponedeljek okoli 19. ure, ko je 25-letni Slovenec v središču Zagreba z osebnim avtomobilom zapeljal čez neprekinjeno črto na cesti in nato nadaljeval vožnjo čez tramvajsko progo.

Ker ni odstopil prednosti tramvaju, čeprav bi to moral storiti, je voznika tramvaja prisilil v nenadno zaviranje. To je povzročilo padec 72-letnice, ki se je pri padcu huje poškodovala.

Profimedia

Iz zagrebške policijske uprave so sporočili, da bodo proti 25-letnemu Slovencu vložili kazensko ovadbo zaradi povzročitve neposredne nevarnosti za udeležence v prometu iz malomarnosti oz. povzročitve hude telesne poškodbe zaradi kršitve prometnih predpisov. Za to kaznivo dejanje je po hrvaški zakonodaji zagrožena kazen do treh let zapora.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol