Ž.A. | 25. 5. 2022, 14:42

Zakaj se ljudje norčujejo iz kovanca, na katerem je princ William?

Profimedia

Princa Williama je doletela prav posebna čast. Njegova podoba se bo pojavila na kovancu za pet funtov, ampak mnoge je ob tem zmotila ena malenkost. Za kaj pravzaprav gre?

Britanska kraljeva kovnica bo izdala spominski kovanec

Za 40. rojstni dan princa Williama, ki bo praznoval 21. junija, je britanska kraljeva kovnica, bolje poznana kot The Royal Mint, izdala prav poseben spominski kovanec za pet funtov, katerega krasi njegova podoba.

Ampak kmalu so se začele zbadljivke ...

"Tisti, ki je zasnoval ta kovanec, je bil tako prijazen, da je Williamu dal več las, kot jih ima v resnici," se je glasil eden od komentarjev na Twitterju.

Ob primerjavi kovanca in fotografije, po kateri je nastala podoba, so namreč številni opazili, da se lasje na fotografijah ne skladajo. Menijo, da so Williama obdarili z lasmi. 

Spet drugi menijo, da je podoba na kovancu identična replika fotografije in da je princ William ponosen, da je skoraj brez las.

Medtem ko princ William prejme svoj kovanec, njegov brat Harry ...

Ene izmed reakcij pa so bile povezane s princem Harryjem in Meghan Markle.

"Smeti vs. nivo. Harry stoji pred poceni in pomečkanim panojem, s svojo ženo za njegovo resničnostno serijo na Netflixu, medtem ko britanska kraljeva kovnica izda kovanec za pet funtov in spominski zlati kovanec za obečežitev 40. rojstnega dne princa Williama," se je glasil komentar.

Princ William in Kate Middleton že imata svoj kovanec, ki sta ga dobila ob poroki leta 2011, tokrat pa je prvič, da se je princ William na kovancu pojavil sam.

Vam je njegov kovanec všeč?

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ