R.S. | 4. 8. 2022, 20:00 | Vir: STA

Zakleto pristanišče? Natanko dve leti po tragediji se je zgodila še ena nesreča

Profimedia

Incident se je zgodil ravno v času, ko je na stotine protestnikov korakalo po mestu in zahtevalo pravico za več kot 200 smrtnih žrtev in na tisoče ranjenih v eksploziji izpred dveh let. 

Iz bejrutskega pristanišča, ki ga je pred dvema letoma pretresla uničujoča eksplozija v skladišču amonijevega nitrata, poročajo o vnovičnem zrušenju silosa za žito.

Gre že za drugo tovrstno nesrečo v zadnjem tednu, saj se je minulo nedeljo tam že porušil del silosov, potem ko je na njih dva tedna gorelo.

Po zrušenju se je v okolici pristanišča razširil velik oblak prahu. Nesreča se je zgodila ravno v času, ko je na stotine protestnikov korakalo po mestu in zahtevalo pravico za več kot 200 smrtnih žrtev in na tisoče ranjenih v eksploziji, ki je pristanišče libanonske prestolnice pretresla pred natanko dvema letoma.

Protestniki so v rokah držali transparente z napisi "Še naprej se bomo borili za pravico" in "Potrebujemo pravico v enakem obsegu, kot je bila katastrofa".

Do porušenja dela silosov za skladiščenje žita je v Bejrutu sicer prišlo že minulo nedeljo. Na silosih je pred tem dva tedna gorelo, nakar sta se dva stolpa zrušila. Ti silosi naj bi po eksploziji v skladišču amonijevega nitrata 4. avgusta 2020 absorbirali velik del uničujoče sile in pred njenimi posledicami zaščitili velika območja v zahodnem delu Bejruta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord