20. 2. 2024, 18:43 | Vir: STA

Profil so ji zaprli le dan zatem, ko je objavila posnetek ... (VIDEO)

Profimedia

Julija Navalna je v ponedeljek objavila posnetek, v katerem je za smrt svojega moža okrivila Putina in napovedala, da bo nadaljevala njegovo delo. 

Vdovi ruskega oporečnika Alekseja Navalnega so danes deaktivirali profil na družbenem omrežju X, nato pa ga po manj kot uri ponovno aktivirali. Profil Julije Navalne so za kratek čas suspendirali le en dan zatem, ko ga je ustvarila in objavila krajši videoposnetek, v katerem je med drugim kritizirala ruski režim.

"Ni mi mar, kako tiskovni predstavnik morilca komentira moje besede," se je Navalna odzvala na izjavo govorca Kremlja Dmitrija Peskova. Ruskega predsednika Vladimirja Putina je v videoposnetku neposredno obtožila, da je ubil njenega moža. "Vrnite Aleksejevo truplo in ga dostojno pokopljite, ne ovirajte ljudi, da se od njega poslovijo," je dodala v drugi objavi.

Kmalu po objavi je omrežje X zaprlo njen račun. "X je začasno suspendiral račun zaradi kršenja pravil," je bilo izpisano ob obisku njenega profila na nekdanjem Twitterju. Manj kot uro zatem pa je bil profil ponovno dostopen, pri čemer pri omrežju X niso pojasnili, zakaj je prišlo do začasne krajše deaktivacije.

Navalna je sicer v ponedeljek objavila posnetek, v katerem je za smrt svojega moža okrivila Putina in napovedala, da bo nadaljevala njegovo delo. Peskov je danes dejal, da niti on niti predsednik nista pogledala posnetka. Je pa kot neutemeljene zavrnil njene obtožbe, da je Putin odgovoren za smrt Navalnega.

Medtem je mati ruskega oporečnika Ljudmila Navalna danes pozvala Putina, naj ji nemudoma izročijo posmrtne ostanke njenega sina. Že v soboto je odpotovala do odročnega zapora v Sibiriji, kjer je bil zaprt Navalni, in od takrat čaka na možnost, da bi videla sina. "Že peti dan ga ne morem videti, ne dajo mi njegovega trupla in ne povedo mi niti, kje je," je dejala.

Aleksej Navalni je v petek umrl med prestajanjem 19-letne kazni v zaporu na skrajnem severu Rusije. Vzrok njegove smrti uradno še ni znan. Tiskovna predstavnica Navalnega Kira Jarmiš je v ponedeljek sporočila, da so ruski preiskovalci njegovi materi in odvetnikom povedali, da posmrtnih ostankov še ne bodo izročili, saj bodo v naslednjih 14 dneh opravili kemično analizo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord