K. Ž. | 13. 12. 2023, 09:03

Dramatična saga o dediščini bogate rodbine: polna družinskih sporov, razkolov in izdaj (ne boste verjeli, kdo bo zdaj dedič)

Trgovina Hermes na Danskem.

Profimedia

Potomec modne dinastije Hermes se na vse pretege trudi, da bi zavaroval svojo dediščino. Tako hoče zdaj vse premoženje zapustiti svojemu vrtnarju.

Nesramno bogat, samski in brez otrok je vreden milijarde in zdaj išče dediča. 80-letni milijarder Nicolas Peuch, potomec legendarne modne dinastije Hermes, očitno uprizarja dih jemajočo sago o nasledstvu, ki vključuje posvojitev njegovega 51-letnega vrtnarja.

Po poročanju Tribune de Geneve prihaja vrtnar iz skromne maroške družine in je poročen s Španko, s katero imata dva otroka. S pomočjo pametne ekipe odvetnikov naj bi zdaj podedoval vrtoglavo vsoto, ki se giba med 9,5 in 10,5 milijarde evri.

Za tem, da se potomec Thierryja Hermesa, ustanovitelja zdaj svetovno znanega modnega imperija, želi odločiti za takšen korak, seveda tiči dramatična zgodba.

Torbice priznane znamke Hermes.

Torbice priznane znamke Hermes.

Profimedia

Spori, nadlegovanje in odstopi

Leta 2014 je zaradi razhoda podjetja konkurenčno luksuzno podjetje LVMH pridobilo velik delež Hermesa, kar je vodilo v hud spor v družini.

Preberite še:

Med temi pretresi je Nicolas Peuchs odstopil iz upravnega odbora podjetja, kar je veljalo za znak nepopravljivega razkola v družini. "Odstopil je, ker se je več let počutil nadlegovanega od družinskih članov, ki so ga napadli na več frontah, ne le v povezavi s podjetjem LVMH," je takrat dejal tiskovni predstavni Peucha.

Zdaj bo posvojil vrtnarja

Posvojitev odrasle osebe v Švici, kjer ima razvpito bogati modni potomec glavno prebivališče, ni ravno lahek podvig, poroča časnik Bild. Pri posvojitvi morajo namreč biti izpolnjeni določeni pogoji, tako bi njun odnos moral že izvirati iz časa, ko je bila oseba, ki jo hoče posvojiti, mladoletna. V tem primeru bo to težko dokazati.

A največjo oviro za načrt dedovanja je fundacija Isocrates, ki jo je Nicolas Peuch ustanovil za boj proti dezinformacijam. Svoje bogastvo je že zapustil tej fundaciji, kar pomeni, da bi moral svojo zapuščino vzeti nazaj, če želi, da njegov vrtnar obogati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord