21. 6. 2022, 18:36

Zdaj je tudi uradno: objavljeni so REZULTATI obdukcije Mateja Periša

Profimedia/republika.rs/fotomontaža

Kot je znano, so truplo hrvaškega državljana, ki je izginil na silvestrovo v Beogradu, po mesecih iskanja našli v reki Donavi. Kaj se je dogajalo tiste usodne noči?

S tožilstva v Beogradu so že pred tem sporočili, da izginotje Mateja Periša nima znakov kaznivega dejanja. Obdukcija namreč ni pokazala znakov poškodb glave, vratu ali telesa, ki bi bile posledica fizičnega nasilja.

A kot poroča srbski Telegraf, je obdukcija pokazala toksično koncentracijo amfetaminov in alkohola. V vzorcu las pa so odkrili sledove kokaina

Zaključek je torej, da je bil Periš v času utopitve pod vplivom drog in alkohola. Komisijsko izvedenstvo so opravili trije izvedenci, zdravniki specialisti sodne medicine.

Ganljiv odziv Matejevega očeta

V odzivu na rezultate obdukcije je Matejev oče, Nenad Periš, dejal, da je njegov sin skrivnost o svoji smrti in usodni beograjski noči odnesel s seboj v grob.

"Ne vem, kaj se je zgodilo v klubu Gotika, kjer se je zabaval s prijatelji. Ne vem, zakaj je jemal narkotike, zakaj je šel ven in bežal. Mislim, da je šlo za nesrečo, bil je namreč športnik," je dejal.

Matejev oče je ob tem še dodal: "Lahko samo rečem, da zaupam tožilstvu in se tudi vsem zahvaljujem." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord