12. 1. 2023, 07:38 | Vir: STA

Zdravstveni preplah za prvo damo ZDA: odstranili so ji rakaste tvorbe

Twitter/villagegist_

Po skoraj devetih urah v bolnišnici se je predsednik sam vrnil v Belo hišo, prva dama pa mu je sledila kasneje. Na obrazu je imela nekaj oteklin in modric. 

Prvi dami ZDA Jill Biden so v sredo zdravniki v bolnišnici odstranili rakasta izrastka nad desnim očesom in na prsnem predelu, so v sredo sporočili iz Bele hiše. Zdravnik predsednika Joeja Bidna, Kevin O'Connor, je povedal, da gre za bazalnocelični karcinom.

Bazalnocelični rak je najbolj ozdravljiva oblika kožnega raka. Gre za počasi rastočega raka, ki je običajno omejen na površino kože in zdravniki ga lahko skoraj vedno odstranijo s plitvim rezom. Le redko povzroča resne zaplete ali ogroža življenje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by First Lady Dr. Jill Biden (@flotus)

Predsednik Biden je ženo spremljal pri obisku bolnišnice Walter Reed v Bethesdi v Marylandu, kjer je 71-letna prva dama opravila načrtovani ambulantni poseg, znan kot Mohsova operacija, s katero so ji odstranili in pregledali spremembe.

Po skoraj devetih urah v bolnišnici se je predsednik sam vrnil v Belo hišo, prva dama pa mu je sledila kasneje. O'Connor je dejal, da je prva dama imela nekaj oteklin in modric na obrazu, vendar je dobre volje in se dobro počuti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.