J. B./STA | 30. 10. 2022, 19:41

Zrušil se je 100 let star most: v smrt popadalo več kot 60 ljudi, še vedno ogromno pogrešanih

Daily Mail video/posnetek zaslona

Most so več mesecev popravljali in ga šele pred nekaj dnevi spet odprli. V nedeljo se je zrušil pod težo obiskovalcev in zgodil se je tragedija gromozanskih razsežnosti.

V zrušenju 100 let starega visečega mostu v indijski zvezni državi Gujarat je danes umrlo najmanj 60 ljudi. Glede na poročanje lokalnih medijev je bilo na mostu v času nesreče do 500 ljudi, ki so v okviru verskega festivala izvajali obrede. Reševalna akcija še poteka.

Oblasti so nemudoma po zrušenju mostu sprožile reševalno akcijo, v kateri sodelujejo potapljači. Po navedbah pristojnih so rešili več kot 80 ljudi. Glede na nekatera poročila pa jih še vedno pogrešajo več kot 100.

Nekateri mediji sicer poročajo o celo 90 smrtnih žrtvah, a oblasti tega niso potrdile.

230 metrov dolg most v kraju Morbi so sicer več mesecev popravljali in ga šele prejšnji teden znova odprli za javnost. O vzroku nesreče še ni uradnih podatkov, mediji pa pišejo, da konstrukcija ob množici ljudi na mostu najverjetneje ni zdržala tolikšne obremenitve.

Premier obljubil odškodnino

Premier Narendra Modi, ki je na obisku v svoji rodni zvezni državi Gujarat na zahodu države, je že napovedal odškodnino za ubite in poškodovane v nesreči. Pozval je tudi k mobilizaciji dodatnih reševalnih ekip.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol