D. D. | 7. 6. 2023, 15:25

Zvezdnica serije Beverly Hills 90210, ki bije bitko z rakom, sporočila skrb vzbujajočo novico: "Moj strah je očiten"

Instagram/Shannen Doherty

Slavni hollywoodski igralki že osem let življenje kroji huda neozdravljiva bolezen.

Slavna igralka Shannen Doherty, ki je zaslovela v seriji Beverly Hills 90210, že več let bije bitko z neozdravljivo boleznijo. Po tem, ko je nekaj časa kazalo, da je njeno zdravstveno stanje stabilno, je zdaj presenetila z novo objavo o zdravju. S sledilci na Instagramu je delila videoposnetek, na katerem si namešča masko, ki jo je nosila med zdravljenjem, ob tem pa zapisala: "9. januar 2023."  V začetku letošnjega leta je bila napotena na slikanje glave, ki je pokazal metastaze na možganih. Gre za stanje, ko se rakave celice iz prvotnega mesta bolezni razširijo v možgane.

Pod objavo je pojasnila, da je imela v začetku januarja prvi krog obsevanj in dodala: "Moj strah je očiten. Sem izjemno klavstrofobična, v mojem življenju pa se je dogajalo marsikaj. Srečo imam, da imam odlične zdravnike, kot je dr. Amin Mirahdi z neverjetnimi tehnikami. Ampak ta strah, nemir, čas dogajanja ... Tako lahko je videti rak."

Profimedia

V težkih časih močna podpora bližnjih

Po tem, ko je v začetku leta 2020 povedala, da se že nekaj časa bori z rakom na dojki, zvezdnica javnost redno obvešča o svojem zdravstvenem stanju.

"Je vse lepo? NE, vendar je resnično in upam, da bomo vsi postali bolj izobraženi in bolj seznanjeni s tem, kako je videti rak," je zapisala na družbenem omrežju oktobra 2021 in dodala, želi spodbuditi ljudi, da gredo na mamografijo, na redne preglede, da presežejo strah in se soočijo s tem, kar je lahko pred njimi.

Dohertyjeva je v bitki z boleznijo deležna izjemne podpore svojih bližnjih, igralskih kolegov in sledilcev na Instagramu. "Shannen je res močno dekle. Shannen je borka in to je vedno bila," je v nedavnem intervjuju povedal njen dolgoletni kolega, znan kot Brandon v seriji Beverly Hills 90210, Jason Priestly.