Uredništvo | 29. 2. 2024, 15:01

Tanja Fajon se je oglasila iz bolniške postelje: "Zdravje je največ, kar imamo"

Instagram/Tanja Fajon

Zunanja ministrica se zaradi suma vnetja ledvic zdravi v UKC Ljubljana, kako se počuti?

Zunanja ministrica Tanja Fajon je bila zaradi slabega počutja hospitalizirana v nedeljo popoldne po povratku iz New Yorka, kjer se je v petek udeležila zasedanj Generalne skupščine ZN in Varnostnega sveta ZN ob drugi obletnici ruske agresije na Ukrajino. Sprva so napovedali, da naj bi v bolnišnici predvidoma ostala nekaj dni, vendar sodeč po njeni objavi na Instagramu, še vedno okreva v bolniški postelji.

Od tam se je oglasila, da bi obeležila svetovni dan redkih bolezni. "Gre za dan, ki ga tudi sama vsako leto zaznamujem z opozarjanjem na te bolezni in tudi o pomenu dobrega zagotavljanja kakovostne obravnave ljudi v Sloveniji," je zapisala ob fotografiji. V zapisu je potrdila, da je od nedelje v UKC Ljubljana na zdravljenju zaradi vnetja, ob tem pa je izrazila upanje, da bo zdravljenje te dni tudi uspešno zaključila. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Fajon (@tanja.fajon)

Glede današnjega svetovnega dneva redkih boleznih je še dejala, da je bila kot bolnica s kronično mieloično levkemijo (KML) v preteklosti tudi sama aktivna v projektih osveščanja. "Zdravje je največ, kar imamo. Vsem želim dobro okrevanje. In ne pozabimo skrbeti za zdravje," je položila na srce.

Delila je tudi svoje videnje glede našega zdravstva: "O vsem, kar lahko prebiramo o zdravstvu v Sloveniji, ne bom zdaj sodila. Zapisala bom le to, da sem te dni spet izkusila izjemno srčnost, prijaznost, predanost zdravnikov, osebja, vseh, ki skrbijo za nas bolnike. Prijazne besede, nasmeh štejejo več, kot si kdorkoli misli. In teh je bilo veliko," je izpostavila in zaključila, da si bo prizadevala za kakovostno in javno zdravstvo za vse.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol