A. Ko. | 5. 12. 2022, 06:00

Teden dobrodelnih vrat: pridite in pomagajte tistim, ki potrebujejo vašo pomoč

Profimedia/fotomontaža

Ves teden lahko na naslov našega uredništva pripeljete hrano in druge pripomočke, s katerimi bomo skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije mnogim omogočili lažji vstop v novo leto. Preverite, kaj vse lahko darujete.

Končno je tukaj - teden dobrodelnih vrat na uredništvu Metropolitan.si

Od danes do petka, med 5. in 9. decembrom od 9. in 16. ure, vas pričakujemo na sedežu uredništva Metropolitan. Najdete nas na Bleiweisovi cesti 30 v Ljubljani, kjer zbiramo hrano za vse, ki si stežka privoščijo konkreten obrok na dan.  

Združili smo moči z Zvezo prijeteljev mladine Slovenije (ZPMS), ki so prepoznani kot nujno potrebna organizacija v naši družbi. Ne zgolj zaradi humanitarnosti, temveč tudi zaradi povezovalnega delovanja in zagotavljanja kakovostnega preživljanja prostega časa za otroke, mladostnike in družine. "V naši sliki prihodnosti se sliši otroški živ žav in smeh; zven zadovoljstva in veselja otrok," pojasnjujejo na ZPMS.

Uredništvo

Pomoč družinam v stiski 

Pomoč si želimo ponuditi vsem vključenim v ZPMS, ki s svojimi programi stremi k dvigu kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin. Zbiranje bo namenjeno predvsem družinam z mladoletnimi otroki ali družinam, v katerih so otroci s posebnimi potrebami, vsi pa so potrebni finančne ali materialne podpore. 

Zaželena je vsakršna hrana z dolgim rokom uporabe, ki ne zahteva hladilnika. Predloge za darovanje najdete na spodnjem seznamu. Z veseljem sprejmemo tudi izdelke in pripomočke za osebno higeno, kot so zobne paste, šamponi in geli za prhanje, praški in detergenti za pranje perila ter higienski vložki.

Kako do nas? 

Da se ne boste izgubili in da bo hrana zagotovo prišla v prave roke, smo za vas pripravili kratek videoposnetek poti, ki jo boste 'prepotovali' od vhoda v naše poslopje. Na ciljni točki boste spoznali nas. Tudi mi si želimo spoznati vas in vam ponuditi priložnost, da nam zaupate svoje zgodbe, zato bomo z vami z veseljem poklepetali in ustvarili prispevke, ki jih bodo lahko prebrali naši bralci.

Pod streho Adria Media nastajajo raznovrstne vsebine, polne navdihujočih zgodb. Te najdete pod portali Aktivni.siAvto magazinCosmopolitan SlovenijaELLE SlovenijaGovori.se in revija StorySensa Slovenija in Metropolitan.

Ob tem boste imeli priložnost spoznati tudi nas. Vse, ki za vas vsak dan pripravljamo novice, vas obveščamo o družbenih tematikah in vas motiviramo zato, da na življenje gledate kot na priložnost za neprestano rast in razvoj. 

Veselimo se srečanja, da bomo lahko skupaj pomagali tistim, ki pomoč potrebujejo bolj kot kadarkoli.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord