Uredništvo | 14. 1. 2024, 16:04

Tina Gaber o napačnih prepričanjih ljudi o veganih: "Nismo vsi takšni"

Borut Živulović/Bobo

Sama že vrsto let prisega na prehrano, ki ne vključuje čisto nič živalskega. A se zato ničemur ne odpoveduje.

Veganka je postala zaradi ljubezni do živali in zlorab nad njimi, na kar Tina Gaber tudi javno opozarja. Ob tem želi izpostaviti prednosti neživalskega jedilnika v vsakodnevnem življenju: "Stališče vseh najbolj uglednih svetovnih organizacij, zasnovano izključno na podlagi tisočih znanstvenih raziskav, je enotno: dobro načrtovana veganska prehrana zmanjšuje možnost za nastanek raka, sladkorne bolezni, srčno-žilnih bolezni, debelosti itd." je izpostavila v pogovoru za blog o zdravem življenju Nepremagljiva.si.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nepremagljiva.si (@nepremagljiva)

Kot je povedala, se zaveda tega, da se veganov pogosto držijo razni stereotipi. Ti pa so? "Denimo to, da so skuštrani, melanholični hipiji, ki jedo travo in se pogovarjajo s sobnim kaktusom," je svoja opažanja delila nekdanja mis Hawaiian Tropic in diplomirana sociologinja. Ter šaljivo dodala, da vse našteto vegani počnejo le v primeru, če jim zdravje dopušča, saj o njih prav tako prevladuje prepričanje, da so "slabokrvni in imajo le toliko energije, da si sesekljajo tistih par korenčkov na dan".

"Danes vse več trgovin ponuja veganske izdelke. Nekateri sicer pravijo, da je veganska hrana nekoliko dražja, a več kot bo povpraševanja zanjo, bolj bodo konkurenčne cene," je dejala Gabrova.

Instagram/Nepremagljiva

Delila je tudi svoj recept za pripravo veganskih sarm, kot meni, "tudi, če ne jemo mesa, se musaki, sarmam in čuftam ni treba odpovedati". Svoje brbončice namreč lahko razvajamo v njihovi bolj zdravi in nadvse okusni obliki.  Ali so njene veganske sarme tudi na jedilniku njenega partnerja, predsednika vlade Roberta Goloba, in ali je morda tudi on (postal) vegan, v blogu nismo izvedeli.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord