Uredništvo | 25. 10. 2023, 20:36

Klakočar Zupančičeva strnila, kakšno politiko si želi v bodoče

Borut Živulović/Bobo

Po včerajšnjem burnem dogajanju v njeni stranki, se je oglasila na družbenih medijih.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je ob dnevu suverenosti, 25.10., v svoji čestitki državljanom in državljankam poudarila, da nas ta dan dan spominja na dolgo in težko pot, ki smo jo prehodili za dosego tega cilja. "Danes je Slovenija suverena država z lastno vlado, zakonodajo in jasno zunanjo politiko," kot enega večjih dosežkov naše države v zadnjem času pa je izpostavila pridobitev mesta nestalne članice v Varnostnem svetu Združenih narodov.

"Jasna politika, z občutkom," pa je — kot je strnila v zapisu na Facebooku — naša popotnica za naprej.

Predsednica DZ, za katero smo včeraj izvedeli, da se "zaradi preobremenjenosti" umika z mesta podpredsednice stranke Gibanje Svoboda, je v čestitki med drugim še zapisala: "Vsak dan s svojim delom, znanjem in skrbjo za skupno dobro soustvarjamo in krepimo suverenost naše države ter socialno blaginjo za vse državljane."

Kot je znano, so po trenjih v stranki Gibanje Svoboda včeraj izključili dva poslanca. Klakočar Zupančičeva pa kljub nekaterim navedbam, da jo je premier Golob pozval k odstopu s funkcije predsednice DZ-ja, na njej zaenkrat ostaja.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord