Uredništvo | 23. 12. 2023, 15:02

Urška Klakočar Zupančič na proslavo prišla v zelo sijoči obleki (FOTO)

Žiga Živulovič jr./Bobo

Po včerajšnji slavnostni seji v državnem zboru si je iz prve vrste ogledala še proslavo v Cankarjevem domu. 

V DZ so v petek pred torkovim dnevom samostojnosti in enotnosti — tega Slovenci praznujemo 26. decembra — tradicionalno pripravili slavnostno sejo. Zbrane je ob začetku seje nagovorila tudi predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki se je zahvalila vsem, ki so pred 33 leti z izjemno predanostjo ideji o samostojni Sloveniji gradili njeno suvereno pot.

Žiga Živulovič/Bobo

"Verjamem, da kot raznolika družba gradimo prihodnost na temeljih preteklosti. Ohranimo spoštovanje do naše dediščine in hkrati zrimo v prihodnost z odločnostjo, da zgradimo trajnostno družbo, ki bo nudila blaginjo vsem državljanom in državljankam," je zaželela ob prihajajočem prazniku.

Po seji je prišla tudi v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, kjer se je odvila državna proslava ob prihajajočem prazniku.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Lahko bi rekli, da je bila zelo praznična tudi njena oprijeta temno zelena obleka, ki ji je segala malce nad koleni. Ta je bila posuta z bleščicami in čisto v duhu božičnih in novoletnih praznikov.  

Žiga Živulovič jr./Bobo

Predsednica državnega zbora je v programu državne proslave, za katerega sta letos poskrbela glasbenik Rok Golob in režiser Klemen Dvornik, več kot očitno zelo uživala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol