4. 8. 2020, 19:25

V centru Splita sta se stepla natakar in gost iz Francije - zaradi palačink! (video)

Shutterstock
V centru Splita sta se stepla natakar in gost iz Francije - zaradi palačink! (video) (foto: Shutterstock)

Hrvaški mediji danes poročajo o nanavadnem incidentu v centru Splita, kjer sta se zaradi neplačanega računa stepla natakar in gost iz Francije. Slednji je pristal na urgenci.

Na posnetku je francoski državljan bos, oblečen v bermuda hlače in črno srajico s kratkimi rokavi, natakar pa v belo srajico z dolgimi rokavi. Pretep naj bi začel natakar, vse skupaj pa je trajalo manj od minute. Gost je na koncu padel, ženska, ki je bila njegova spremljevalka, pa je zakričala v francoskem jeziku.

Na posnetku je slišati domačine, ki kričijo 'neka mu ih je da', misleč udarce, v ozadju pa še vzkliki 'neka mu mlate majko moja'.

Po pripovedovanju očividcev je spor v restavraciji Plac nastal zaradi sladice. Francoz naj bi naročil palačinke, ki mu jih je natakar prinese na mizo precej pozno, zaradi česar jih ta ni želel plačati. Najprej sta se sporekla verbalno, zatem pa je natakar gostu vzel mobilni telefon, ki naj bi ga zadržal do plačila. Sledilo je prerivanje, med katerim je natakarju telefon padel iz rok, potem pa še pretep.

Po poročanju Slobodne Dalmacije so gosta zatem odpeljali na urgenco, kjer so mu nudili zdravstveno pomoč, oba pa je nato obravnavala še policija.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.