Uredništvo | 27. 7. 2023, 07:00

Sramota sredi najlepšega mesta: namesto obljubljene prenove za zdaj le kupi smeti (FOTO)

Uredništvo

Slovenska prestolnica naj bi že v začetku tega poletja dobila prenovljeno kinodvorano, vendar ...

Kolosej je vse od leta 2001 kraljeval v ljubljanskem BTC na obrobju mesta ter vabil na premiere in kinopredstave najbolj aktualnih svetovnih in domačih filmskih uspešnic. Zaradi izteka najemne pogodbe — na tem mestu naj bi v prihodnje stal zabaviščni kompleks Odiseja primorskega poslovneža Iva Boscarola — pa je svoja vrata letos zaprl.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kolosej (@kino.kolosej)

Na vratih rešetke, za njimi razdejanje

Kot so za LjubljanaInfo povedali marca letos pri podjetju Bovin, "bo Kolosej kljub zaprtju vrat svojo zgodbo zaenkrat nadaljeval s ponovnim odprtjem Kina Komuna v centru mesta, ki je že nekaj časa pod Kolosejevim okriljem oziroma njegov naslednik".  Po navedbah omenjenega portala so ponovno odprtje Komune predvidevali v začetku tega poletja, a se to več kot očitno ni zgodilo.

Uredništvo
Kino Komuna v središču prestolnice se je obdržal kljub bolj odlivu obiskovalcev v Kolosej.

Kino Komuna v središču prestolnice se je obdržal kljub bolj odlivu obiskovalcev v Kolosej.

Uredništvo

Trenutna slika v podhodu Name, kjer se kino Komuna nahaja, je izjemno žalostna, za prestolnico evropskega mesta pa tudi zelo neprimerna. Pred vhodnimi vrati so rešetke, za njimi kupi papirja, razmetana oblačila, kartonske škatle in najrazličnejša embalaža ter celo pisarniški stol. Kino izložbe, od koder so nas še ne tako dolgo nazaj pozdravljali filmski obrazi in kinematografske vsebine, so popisane, plakati potrgani. 

Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo

Skopo, zbledelo obvestilo

Na vhodnih vratih je zalepljen napis (verjetno še iz časa obratovanja kina), da je zadrževanje pred vhodom prepovedano. Zaslediti je tudi obvestilo, da je vstopnice za predstavo mogoče kupiti v baru. Obrazložitev obiskovalcem in mimoidočim o tem, kaj se trenutno dogaja, je medtem najti za majhnim okvirjem, a je tega zaradi umazanega stekla težko prebrati. Še najbolj je viden spodnji del, ki pravi: "Kmalu se vrnemo!"  Z veliko truda pa zgoraj preberemo: "Zaradi prenove je kino trenutno zaprt in na zasluženih počitnicah." (oziroma nekaj takega)

Obvestilo zelo odstopa od mnogih sodobnih in v prvi vrsti k obiskovalcem usmerjenih praks v svetu. Tem se v takšnih primerih najprej zahvalijo za preteklo zaupanje, obenem pa jim dajo vedeti, da jih ob ponovnem odprtju čaka še lepša izkušnja.

M.P.
Uredništvo

Poklicali smo na telefonsko številko kina Komuna, ki je navedena tako na njihovi spletni kot tudi Facebook strani, vendar ta ne deluje. Prav tako smo se po elektronski pošti obrnili na Kolosej, njihov odgovor o tem, za koliko časa se je zamaknilo odprtje kina in ali ga bomo sploh dočakali, še čakamo.