M.P. | 7. 1. 2024, 08:00

Veliki gradbeni načrti MOL v podhodu Ajdovščina: Ljubljančani bodo dobili ...

Bobo/fotomontaža

Ali nekoč živahen podhod pod Slovensko cesto v središču prestolnice končno čakajo boljši časi? 

Mestna občina Ljubljana v podhodu Ajdovščina v letih 2024 in 2025 načrtuje izgradnjo minipleks mestnega kina, ki bo obsegal srednjo in dve mali dvorani s skupno več kot 500 sedežev, smo pred časom izvedeli iz kabineta župana.

Blamaža v središču Ljubljane

Glede na to, da še vedno nismo dočakali ponovnega obratovanja Kina Komune v pasaži Name —  tega naj bi po zagotovilih odgovornih Ljubljančani dobili že konec poletja leta 2023, a se to še ni zgodilo — bo ta novica v dobro voljo spravila predvsem ljubitelje in ljubiteljice filmov. Pa tudi številne druge, ki že zelo težko gledajo zanemarjeni podhod v samem središču mesta. Nekoč živahen podhod z najrazličnejšimi trgovinami - od čevljev, tekstila, oblek in celo ključavničarske delavnice, je že vrsto let bolj kot ne zapuščen. V njem zaudarja po urinu, stene so umazane in popisane, tisti, ki se v njem že znajdejo, raje pospešijo korak, saj prostor pod glavno ljubljansko cesto deluje temno in človeka navdaja z neugodjem.

Bobo/fotomontaža

Končno boljši časi?

"Izgradnja minipleksa mestnega kina s petimi dvoranami bo pomembno prispevala k oživitvi podhoda Ajdovščina, rezultati obiska programov v Kinodvoru pa kažejo, da je novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče v mestu potrebno," so pri MOL zapisali na občinski spletni strani. Po oceni tamkajšnjega oddelka za kulturo bodo nove kinodvorane poskrbele za rast programa Kinodvora, ki bo zasedel nove prostore.

Ljubljana naj bi dobila "filmsko središče s filmsko-vzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče," so zapisali na MOL-u.

Ljubljana naj bi dobila "filmsko središče s filmsko-vzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče," so zapisali na MOL-u.

MOL

Projekt si občina želi izvesti že več let, po prvotnih napovedih so ga želeli uresničiti do leta 2023, a se je zamaknil v leto 2024. Filme bomo v podhodu gledali v letu 2025, ocenjujejo na MOL-u. Mateja T. Peer, predstavnica za odnose z javnostmi iz kabineta župana, nam je povedala, da so načrti kljub zamiku časovnice še vedno v teku, načrtovana izgradnja minipleksa mestnega kina pa bo realizirana, kot so obljubili. Upamo, da se ne bo ponovil scenarij Kina Komuna, ki še kar sameva. So se morda njihovi prvotni načrti zaradi projekta minipleksa v podhodu Ajdovščina spremenili?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol