24. 2. 2024, 10:45

Vesela novica za Velenjčane: občina namenila 1,7 milijona evrov za ...

Profimedia

Zaveza k varnosti za nadaljnje delovanje prostovoljnih gasilskih društev.

Velenjski župan Peter Dermol je skupaj z namestnico predsednika Gasilske zveze Šaleške doline Renato Rupreht in predsedniki gasilskih društev podpisal pogodbe o javni gasilski službi za redno delovanje sedmih prostovoljnih gasilskih društev in gasilske zveze. Občina je tako letos gasilcem za njihovo delo namenila 1,7 milijona evrov.

Kot so sporočili z velenjske občine, so gasilska društva v procesu zamenjav gasilskih vozil s cisterno. Letos je prvo vozilo že prevzelo Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Pesje, drugo bodo predvidoma novembra predali še PGD Škale. Prav tako bo novo vozilo prevzel javni zavod Poklicna gasilska enota, ki bo vozilo kupil z lastnimi in donacijskimi sredstvi.

Pripravljajo tudi javni razpis za izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo centra za zaščito in reševanje. V novem objektu bo svoje prostore dobil javni gasilski zavod poklicna gasilska enota ter ostale sile in društva sistema zaščite in reševanja.

Ob tem bodo tudi kadrovsko okrepili zavod ter kupili potrebno novo opremo in vozila. Veliko pozornosti bodo namenili tudi prostovoljnemu delu javne službe, saj brez tega pomembnega segmenta sistem ne deluje. To se je pokazalo leta 2022 ob požaru na Krasu, pa tudi lani ob neurjih in poplavah.

Lani so velenjski gasilci opravili več kot 1750 intervencij, v katerih je sodelovalo več kot 6500 gasilcev, tudi zunaj meja velenjske občine.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol