Uredništvo | 7. 3. 2020, 14:36

VIDEO: Prvi Slovenec s koronavirusom razkril svojo zgodbo

YouTube posnetek

Eden od prvih Slovencev, ki se je okužil s koronavirusom, je v videu spregovoril o tem, kdaj je izvedel, da je okužen in kako se drži.

Rok je popotnik, snemalec in turistični vodič, ki se je pred kratkim vrnil iz Maroka, kjer je s skupino motoristov užival v vožnji po puščavi.

Trenutno se Rok nahaja v bolnišnici v Sloveniji, kjer je posnel svojo zgodbo in spregovoril, kako ni mogel verjeti, da je bil prav on tisti, ki si je v Maroku sobo delil s prvim okuženim Slovencem.

Spregovoril je o tem, kako je bilo doma, kjer sta ga po prihodu iz potovanja čakala njegova partnerica in majhna dojenčica. Pa tudi, kako je bilo po tem, ko je zaradi suma na testiranje in nazadnje v bolnišnico.

Oglejte si video:

V Sloveniji po potrditvi prvih primerov okužbe z novim koronavirusom marsikje sprejemajo previdnostne ukrepe. Nizajo se odpovedi dogodkov, nekaj posameznikov, ki so bili v stiku z okuženimi, se je samoizoliralo.

Že v minulih dneh so bolnišnice uvajale prepovedi obiskov, na vhodih v mnoge zdravstvene domove preverjajo vsakega prišleka.

Slovensko zunanje ministrstvo je zaradi epidemije novega koronavirusa odsvetuje vsa potovanja v severno Italijo in nenujna potovanja v druge dele države.

PREBERITE ŠE: Previdnostni ukrepi, da bi ublažili širjenje okužbe s koronavirusom v Sloveniji ALI Kje bomo našli Slovenca s koronavirusom? V službi, verjetno. Ali pa pri frizerju. (Piše: Darjo Hrib)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.