16. 4. 2024, 14:07 | Vir: STA

Filmska akcija na Štajerskem: ko sta ga želela ustaviti na parkirišču, je sledil redko viden pregon

Policija

Profimedia

Policisti so mu vozilo zasegli in ga kazensko ovadili.

Celjski policisti so prejšnji teden obravnavali 26-letnega voznika osebnega vozila, ki je med bežanjem pred policisti z neodgovornim in objestnim ravnanjem ogrožal sebe in druge udeležence v cestnem prometu. Po divji vožnji je obstal na razmočenem travniku pred Dobrno, policisti pa so mu vozilo zasegli in ga kazensko ovadili.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, sta policista kršitelja, ki je imel med drugim na vozilu nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu, zaznala na območju Vojnika. Ko je zapeljal na parkirišče trgovine, sta nameravala z njim izvesti postopek, vendar ju je obvozil, trčil v eno od tam parkiranih osebnih vozil in odpeljal v smeri Višnje vasi.

Policisti vozilo zasegli 

Med divjo vožnjo in bežanjem pred patruljo je večkrat huje kršil cestnoprometne predpise. Med drugim ni upošteval semaforjev, ogrožal je pešce na prehodih za pešce, vozil z neprilagojeno hitrostjo, po levi strani vozišča, z vožnjo pa je ogrožal tudi delavce na vozišču. Prav tako ves čas vožnje ni upošteval znakov policistov za ustavljanje.

Tik pred Dobrno je z vozišča zapeljal na makadamski odcep in z vožnjo nadaljeval po gozdni vlaki, nato pa z vozilom obstal na razmočenem travniku, so dogajanje še opisali na Policijski upravi Celje. Policisti so 26-letniku vozilo zasegli in ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord