5. 2. 2024, 10:46

Neverjetno, kaj bo pokazal termometer! V Sloveniji bo v tem tednu ...

Profimedia

Kakšno vreme nas čaka v novem delovnem tednu?

Popoldne na Primorskem pretežno oblačno in ponekod lahko tudi megleno. Drugod bo povečini sončno. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugod bo še večinoma sončno. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Jutranje temperature bodo na severu od -3 do 0, drugod od 2 do 6, najvišje dnevne od 8 do 15, na vzhodu do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in četrtek bo v severnih in vzhodnih krajih dokaj sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem lahko občasno rahlo rosi. Pihal bo jugozahodnik. Še naprej bo razmeroma toplo.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka se nahaja nad delom zahodne in južne Evrope. Nad severu in vzhodu celine pa se je več ciklonskih središč. Pri tleh z vetrom zahodnih smeri nad naše kraje doteka topel in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo na območju severnega Jadrana pretežno oblačno in lahko tudi megleno, drugod bo prevladovalo sončno vreme, toplo bo. V torek se bo oblačnost nekoliko razširila, v Gorskem Kotarju lahko občasno rahlo dežuje. V krajih vzhodno in severno od nas bo še prevladovalo sončno vreme. Marsikje bo pihal veter zahodnih smeri.

Biovreme: Danes in v torek bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden. V večjem delu nižin bo zrak še onesnažen s trdimi delci. Visoke ravni so posledica temperaturnega obrata, ki zadržuje onesnažen zrak v nižinah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol