K. R. | 17. 3. 2023, 08:11

Ste tudi vi rojeni v najsrečnejšem astrološkem znamenju? Poglejte, kaj o vaši osebnosti pravijo astrologi

Profimedia/fotomontaža

Med vsemi znamenji je eno, ki po svojih pozitivnih lastnostih močno izstopa.

Astrologija je starodavni sistem merjenja časa, zasnovan za vzdrževanje cikla življenja na osebnostni in kolektivni ravni. Je veda, ki se ukvarja s svetlobo in njenim prenosom med nebesnimi telesi, znamenja zodiaka pa ob tem pojasnjujejo predvsem, kakšno je 'razpoloženje' te svetlobe

A čeprav pri astrologiji ne gre za osebnostni test, skušajo mnogi z njeno pomočjo odgovoriti na vprašanja, s kom naj bodo v razmerju, koga naj se izogibajo in kdo je glede na njihovo znamenje absolutni zmagovalec. Marsikdo se ob tem sprašuje tudi, katero znamenje zodiaka je v občem smislu 'najboljše.'

Profimedia

Morda se zdi nepošteno reči, da eno horoskopsko znamenje po svojih lastnostih premaga vsa druga, toda obstajajo trije razlogi, ki potrjujejo, da takšno znamenje obstaja - to sta ribi.

Zavidljive sposobnosti rib

Ljudje, rojeni v znamenju rib, so izredno vsestranski. Astrologi pravijo, da je osebnost rib globoka in očarljiva kot ocean. To se nanaša predvsem na njihovo čustveno globino in sposobnost, da naredijo prostor drugim, pa tudi na njihovo odpornost. Ribe so hkrati vsestranske in prilagodljive, piše Dnevnik.hr.

Pripravljene so na transformacijo in soočenje z vsako situacijo, v kateri se znajdejo. Čeprav se lahko komu na prvi pogled zdi, da je prijaznost znak šibkosti, sposobnost zlivanja z drugimi pa kaže na pomanjkanje samozavedanja, se ribe bolj kot katerokoli drugo znamenje zavedajo, da identiteta presega to, kar se dogaja tukaj na Zemlji.

Profimedia

Ribe kot znamenje vsesplošne ljubezni

Čeprav nekateri astrologi menijo, da ribam vlada nejasen in sanjavi Neptun, je to astrološko znamenje pravzaprav popolnoma usklajeno z ekspanzivnim Jupitrom. Ta velja za velikega dobrotnika, vladavina jupitra pa je tudi razlog, da lahko ribe zasedejo toliko prostora. Prisotnost rib prizemljuje in prinaša olajšanje njihovim priljateljem, pa tudi tujcem, ki se znajdejo v njihovi bližini.

Astrologi vsakemu izmed planetov pripisujejo tudi astrološko znamenje, v katerem imajo poseben pomen. Za Venero, ki je znana kot planet ljubezni, je to znamenje rib. To pojasnjuje, zakaj ribe veljajo za znamenje vsesplošne ljubezni, sprejetosti in brezupne romantike, pa tudi to, zakaj imajo ljudi, rojene v znamenju rib, radi skoraj vsi, piše Dnevnik.hr.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.