N.Z. | 1. 2. 2024, 14:10

Zakaj so februarja rojeni dojenčki tako posebni?

profimedia

Nosečnice, ki bodo v tem mesecu rodile, se lahko veselijo prihoda še posebej zanimivega otroka. 

Poleg tega, da ima februar najmanj dni, se zdi specifičen tudi po tem, da 'rodi' najbolj sladke in ustvarjalne dušice. Znanost kaže, da imajo dojenčki, rojeni februarja, že prednosti v vsem, od telesne rasti do ustvarjalnosti.

Kaj še pravi znanost in statistika o otrocih, rojenih februarja:

1. Morda bodo košarkarji

Glede na študijo, ki so jo leta 2006 izvedli na Harvardu in je razkrila podatke o 21 tisoč otrocih po vsem svetu, so februarja rojeni pri sedmih letih višji in težji od svojih vrstnikov. Potrebujete dokaz? Michael Jordan praznuje rojstni dan 7. februarja.

2. So bolj inteligentni in nagnjeni k izobraževanju

Ista raziskava je pokazala, da so 'zimski otroci' uspešnejši pri inteligenčnih testih. Kot so zaključili raziskovalci, je 'splošni vzorec pokazal, da so zimski otroci imeli višje rezultate pri antropometričnih meritvah nevrokognitivnih spremenljivk'.

3. Imajo izrazito umetniško žilico

Februarja rojeni dojenčki so po horoskopu vodnar ali ribi, ti dve znamenji pa povezujeta z izvirnostjo in kreativnostjo. Tudi če ne verjamete v astrologijo, je Urad Združenega kraljestva za nacionalno statistiko ugotovil, da so ljudje, rojeni februarja, ponavadi umetniške dušice.

4. Imajo velike možnosti, da postanejo slavni

Študija, objavljena v Journal of Social Sciences, je pokazala, da je veliko število zvezdnikov rojenih v znamenju vodnarja. To so Bob Marley, Jennifer Aniston, Shakira, a tudi nekateri najbolj priljubljeni ameriški predsedniki, kot sta Abraham Lincoln (12. februar) in Ronald Reagan (6. februar).

5. Radi imajo svoje delo

Mamicam ne bo potrebno biti v skrbeh za dojenčke, rojene v drugi polovici meseca. Raziskava portala CareerBuilder.com je pokazala, da so odrasli, rojeni v znamenju rib, najbolj zadovoljni na svojih delovnih mestih.

6. Samo februarja obstaja možnost ...

... da bo imel otrok super poseben rojstni dan. Govorimo seveda o prestopnem dnevu, 29. februarju, ko so možnosti za rojstvo precej majhne – znašajo 0,068 odstotka, torej se takrat rodi 1 od 1461 otrok.

Povzeto po Miss Mama

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord