Š. T. | 7. 2. 2023, 13:34

V razširjeni družini stalno menjavajo partnerje, zato ni jasno, kdo je biološki oče otrok

Instagram/Polyfamory

Poliamorna četverica je priznala, da nima pojma, kdo je oče najmlajših dveh otrok v njihovi družini in tega podatka niti ne namerava izvedeti kmalu.

Četverica, ki živi v Libanonu in se na Instagramu pojavlja pod imenom "polyfamory", je sestavljena iz dveh heteroseksualnih parov. Živijo v istem gospodinjstvu in si "delijo" partnerje.

Alysia in Tyler Rogers sta imela dva lastna otroka, stara sedem in osem let, preden sta razširila razmerje s prijateljema Seanom in Tayo Hartless.

Poliamorija se prakticira iz želje po sprejemanju po več kot enega intimnega razmerja v soglasju s preostalimi udeleženci. Poliamorija, pogosto skrajšano kot poli, se pogosto opisuje kot sporazumno, etično, a neodgovorno monogamijo.

Pari so se preselili skupaj in leta 2020 začeli (so)starševstvo starejših otrok. Razširjena družina želi prek objav na družbenih medijih razbijati mite o poliamoriji.

Najpogostejši je tisti o spolni dinamiki, v tem primeru gre za heteroseksualne odnose, ženski nimata interesa in želje za medsebojno intimnost, prav tako ne moška, gre za običajne žensko-moške odnose. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Polyfamory (@polyfamory)

Na tej točki genetika ne bi spremenila ničesar

Pravijo, da so 'tako kot monogamna družina ... le da so štirje'. Poliamorna četverica priznava, da ni jasno, kdo je oče dveh njihovih skupnih otrok. Ženski sta pojasnili, da sta moška v hiši "menjala" postelji vsako drugo noč, tako da, ko sta njuni partnerici v nekaj mesecih razlike zanosili, je bilo nemogoče povedati, kdo je biološki oče.

Lahko bi opravili test DNK, da bi razkrili resnico, vendar si štirje odrasli delijo starševske obveznosti in zato menijo, da "to ni pomembno". Gre sicer za osemčlansko družino.

"Želeli smo storiti vse, kar je v naši moči, da bi zagotovili, da bi se vsi počutili enakovredne starše," je Taya povedala za Daily Mail. Četverica se je odločila, da bo odvisno od njihovih otrok, če bodo želeli izvedeti to informacijo, ko bodo zrasli. 

Alysia in Taya se obe imata za "mami" fantkov. Družijo se vsi skupaj, a ključna je komunikacija. Če en par želi nekaj časa biti sam, bo to temo odprl v skupinskem klepetu. Družina verjame v "nežno starševstvo" in in kaže, da so našli lepo ravnovesje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Polyfamory (@polyfamory)

Razmerje je nastalo naravno, so pojasnili, a je zahtevalo veliko dela. Taya je delila tudi objavo o njunem razširjenem razmerju po rojstvu njunih sinov. "Če bi mi pred štirimi leti povedal, da bova v poliamornem razmerju s štirimi otroki, bi se mu nasmejala v obraz," je dejala.

"Nisem vedela, da bo to najboljša stvar, ki se nama je zgodila. Hvala bogu za to, ljubim te za vedno," je še dejala in priznala, da sta postala boljša v komunikaciji in sta manj ljubosumna kot prej.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.