N.Z. | 1. 9. 2022, 11:52

5 modrih lekcij Sharon Stone: "Srečanje s smrtjo mi je spremenilo življenje."

profimedia
5 modrih lekcij Sharon Stone: "Srečanje s smrtjo mi je spremenilo življenje." (foto: profimedia)

V nadaljevanju si preberite 5 modrih lekcij igralke Sharon Stone, ki jih je delila z Oprah Winfrey v podkastu Super Soul Conversations.

Svetovno znana in nagrajevana igralka, mama treh otrok in aktivistka Sharon Stone je pred časom izdala biografijo The Beauty of Living Twice, v kateri razkrije svoje triumfe in intimne travme, ki jih je preživela kot otrok, hkrati pa spregovori tudi o svoji izkušnji bližnjega srečanja s smrtjo in okrevanju po možganski kapi, kar ji je v temeljih spremenilo življenje.

Na kratko povzemamo nekaj njenih spoznanj, o katerih je spregovorila v podkastu slavne Oprah.

Srečanje s smrtjo

"Dvigalo me je visoko navzgor, proti močni svetlobi; potovala sem zelo hitro in videla okoli sebe ljudi, ampak ne samo tistih, ki sem jih že izgubila, temveč tiste, s katerimi sem preživela njihove zadnje dni in ure v njihovem življenju. Gledali so me z ljubeznijo, kot bi me čakali. Imela sem neverjeten občutek dobronamernosti, radosti, sreče, dobrote. In ravno takrat, ko sem se zares počutila dobro, sem začutila, kot bi me osel s kopiti udaril v prsi in naenkrat sem se prebudila in pred seboj zagledala zdravnika."

profimedia

Smrt je vse naokoli nas

"Že 27 let delam s HIV pozitivnimi ljudmi. Zato sem veliko časa preživela na intenzivni negi z ljudmi, ki so umirali zaradi aidsa. Nekateri izmed njih so bili celo dojenčki in majhni otroci, spet drugi njihovi starši. Bili so trenutki – in bilo jih je veliko, ko sem bila ob starših, ko so ti izgubljali svoje dojenčke in majhne otroke, ko so jim morali povedati, da imajo pred seboj le še dva, tri dni, pet dni … Tako sem bila neprestano v stiku s procesom, ki je tako zelo intimen s smrtjo."

Ljubezen neznanih ljudi

"Veliko ljudi, za katere tega ne bi nikoli pričakovala, mi je bilo v oporo med okrevanjem. Med njimi so bili hollywoodski odvetniki, ki so mi pošiljali pisma podpore ali pa osebje restavracije, ki si je med odmorom vzelo čas, da so zame molili. Čutila sem to. Odkrila sem ljubezen, ki je resnična. Pravo ljubezen. Nisem je dobila v pravljični romanci v resničnem življenju. Naučila sem se, da nas ljudje lahko ljubijo, zares ljubijo, in to celo tisti, ki jih nikoli v življenju niste srečali. To je neverjetno osvobajajoče."

profimedia

Moč 40-tih

"Mislim, da ženske v svojih štiridesetih stopijo v območje velike moči. To je čas, ko jih družba vladavine belih moških začne zavračati kot nekaj, kar nima vrednosti, t. j. ko se njihova ’vrednost’ zmanjšuje. Verjamem, da je tako zato, ker se v resnici vaša vrednost veča. Močno poveča. Postajate močnejše, kot ste kadarkoli pred tem bile. Potem pa pridete v svoja šestdeseta, ko premorete resnično modrost in razumete življenje – razumete sebe in svet v celoti. Takrat drugič stopite v območje izjemne moči."

Sama definiram svojo vrednost

"Med pandemijo sem spoznala, da moram prenehati dopuščati drugim, da definirajo mojo vrednost. Prav tako sem se naučila, da lahko živim samostojno, brez ljudi, ki bi skrbeli zame. Hkrati pa sem spoznala tudi, da ne bi mogla živeti brez svojih otrok, pa tudi ne brez svoje mame, s katero sva zgradili odličen odnos."

profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.