27. 7. 2022, 12:52

John Lennon je imel pred smrtjo temne slutnje."Jaz sem naslednji. Jaz sem naslednji ..."

profimedia

John Lennon je eden tistih, ki mu gre največ zaslug za to, da je zahodnjakom približal meditacijo in zanimanje za spiritualnost, obisk pri Maharishi Yogi v Indiji davnega leta 1960 pa naj bi v njem sprožil tudi jasnovidne sposobnosti.

Znano je, da je John za časa svojega bogatega, a kratkega življenja pogosto obiskoval razne seanse, kar še vedno ostaja priljubljen hobi tudi njegove vdove Yoko. Tako John kot Yoko sta se skupaj navduševala tudi nad prerokbami bližnje nove dobe znanega ameriškega psihika Edgar Cayceja. Med drugim sta še za časa Johnovega življenja pogosto obiskovala Virginio Beach, kjer je živel prerokov sin, Charles Thomas Cayce, kasnejši predsednik Združenja za raziskave in razsvetljenje (krovne organizacije, ki je promovirala učenja Edgarja Cayceja).

Slutil, da se mu čas izteka

Pravijo, da je John Lennon še pred svojo nenadno smrtjo vedel, da bo 'nekega lepega dne ustreljen'. Izjavil naj bi celo, da je prav njegov strah pred umorom povzročil prezgoden razpad skupine Beatles:

"Nismo bili vsega naveličani, pa tudi idej za nove pesmi nam ni zmanjkalo. Le jaz sem imel stalno napade paranoje, da nas hoče nekdo pomesti s tega sveta."

Ko je slišal, da je njihovega nekdanjega menedžerja v Los Angelesu ustrelila policija, pa je menda kar nekajkrat ponovil: "Jaz sem naslednji. Jaz sem naslednji …"

Verjel v posmrtno življenje

John je na srečo močno verjel v posmrtno življenje.

"Sem optimist glede večnosti. Verjamem v življenje po življenju. Verjamem, da se s smrtjo življenje ne konča, temveč da se takrat vse skupaj šele zares začne!"

Da je John verjel tudi v reinkarnacijo, pa izdaja naslednji citat:

»Ni me strah smrti, ker ne verjamem vanjo. Gre samo za to, da iz enega avta sedemo v drugega.«

profimedia


Pa morilec?

Mark David Chapman, ki je 8. decembra 1980, na ulici pred svojim domom ustrelil Johna Lennona, za svoje dejanje ni imel nobenega drugega motiva kot to, da je bil kot lovec na avtograme obseden s slavnimi in se je za vsako ceno želel tudi sam ’zapisati’ v zgodovino.

Na njegovem seznamu ’za odstrel’ so bili med drugim Paul McCartney, Elizabeth Taylor in John Carson. Vse, kar imajo našteti skupnega, je bilo to, da so bili slavni, John Lennon se je 'na muhi' na koncu znašel le zato, ker je bil dostop do njega najlažji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.