Vid Legradić | 27. 2. 2023, 19:31

Odkrijte jasnovidca v sebi: "Če ste kot otrok imeli imaginarnega prijatelja, ste verjetno jasnočutni."

profimedia

Da je človek duhovno bitje, se načeloma strinjamo vsi. S tem priznanjem posredno odpiramo vrata tudi drugim sposobnostim, ki smo jih kot duhovna bitja spodobni narediti. Tudi o tem, da smo zmožni zaznav, ki so vse prej kot le fizične, bi se večina strinjala. 

Kolikokrat ste ob nekem dogodku že izrekli frazo »sem kar čutil« in »prenos misli« ali pa »vedel sem«? Kljub temu da zaradi dražljajev sodobnega sveta, usmerjenega v materializem in fizičnost, svojega šestega čuta ne uporabljamo, imamo vsi vsaj malenkost medija v sebi. Nekateri več nekateri manj.

Kaj pa vaš šesti čut? Intuicija? Bi lahko bili jasnovidec vi?

Medij je vrsta jasnovidca. To ni napovedovalec prihodnosti, prerokovalec ali junak z nadnaravnimi lastnostmi.

Mediji so običajni ljudje z jasnovidnimi sposobnostmi. Te so večinoma intuitivne. Z njimi lahko obrazložijo stvari iz preteklosti, sedanjosti ali iz njih razberejo prihodnost.

Obstajata dva tipa medijev: naravno rojeni mediji (ljudje, ki se s svojimi jasnovidnimi sposobnostmi že rodijo) in latentni mediji, ki svoje sposobnosti razvijejo tekom življenja.

Material, ki ga jasnovidci berejo, je težko razložljiv. Še najlažje bi ga opisali kot duhovna energija.

Večina posameznikov niti ne ve, da ima prirojeno sposobnost čutenja. Sposobnosti čutenja se najpogosteje razvijejo že v otroštvu. Tako je zato, ker otrok več vidi, več opazi in več čuti. Vrtec in sodobna šola te čute potlači, zato so jasnovidci danes redki. Če ste kot otrok imeli imaginarnega oziroma navideznega prijatelja, imate morda razvito sposobnost čutenja. Prav tako ste bližje jasnovidnim lastnostim, če ste se že kot otrok veliko razmišljali o nadnaravnih, temačnih ali verskih tematikah. Še en kazalnik je, če ste se med otroštvom radi igrali s tarot kartami ali kakršnimikoli verskimi predmeti.

Seveda pa ste lahko tudi med odraslostjo pozorni na svojo sposobnost čutenja. To naj ne bo načrtno iskanje, temveč sprotna opazka. Če v kotičkih očesa opažate nekaj, kar drugi ne, ste že bližje jasnovidcu. Ali vidite auro okrog ljudi? Tudi z duhovnostjo povezane sanje so lahko znak, da je v vas jasnovidec. Še najbolj vam bo vašo sposobnost čutenja razkril občutek intuicije in sočutja. Če se s svojimi čustvi preko določenega predmeta spomnite na določeno osebo in pri tem doživite čustvo, je vaša sposobnost čutenja dobro razvita in imate dober potencial za jasnovidca. Če pa glasove v svoji glavi že slišite oziroma lahko sporočila iz onostranstva celo preberete, potem ste že medij.

Kako bi lahko jasnovidne sposobnosti izboljšali? Kako se lahko naučite poslušati intuicijo?

Ena izmed tehnik je meditacija. Čim večkrat si vzemite čas zanjo. Še najbolje je, da meditirate vsak dan. To vam bo umirilo misli in s tem boste svoje potencialne sposobnosti mirneje raziskovali. Optimalna meditacija traja trideset minut. Izvajana mora biti tam, kjer je mirno, po možnosti v bližini vode. Po zaključeni meditaciji lahko misli, ki so se vam med izvajanjem prikazovale, zapišete. V kolikor se vam po več seansah prikazuje vzorec ali oseba, je to morda sporočilo ali duh iz onstranstva.

Lahko tudi poskusite pisati dnevnik sanj. Takoj, ko se zbudite, na papir zapišite svoje sanje in čez čas ali leta lahko iz njih izvlečete določen vzorec ali celo dokaz, da ste napovedali prihodnost.

Poslušajte svojo intuicijo.

Pojdite v knjižnico in preberite katero od premnogih knjig o jasnovidnosti. S tem boste obogatili svoje znanje.

Če imate prijatelja ali znanca, ki z vami deli enaka zanimanja, se pogovorite z njim. Morda bosta našla zanimive skupne točke.

In še končni nasvet pri odkrivannju vaše jasnovidnosti: imejte pozitivne misli. Te so pogoj za aktivacijo sposobnosti čutenja. Tako ali drugače je boljše, da gledate na svet z optimizmom. Ne samo, da boste s tem povečali sposobnost čutenja, ampak boste tudi bolj brezskrbni in posledično bolj srečni.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.