N.Z. | 28. 10. 2022, 11:55

Kako močne so nadčutne sposobnosti horoskopskih znamenj (in katero od njih je rojeni mistik)

profimedia

Vsi premoremo določeno stopnjo intuicije, pa naj gre za instinktiven občutek ali resnično jasnovidnost. Kako posamično zodiakalno znamenje stopa v stik s svojimi nadčutnimi sposobnostmi, je močno vplivano z naravo elementa, ki mu pripada.

Ne glede na spodnje generalizacije po horoskopskih znakih, je vse še vedno odvisno od vsakega posameznika. Z redno meditacijo in grajenjem zaupanja v lastne psihične moči, se lahko izmojstrijo tudi tovrstno najbolj okorni izmed nas.

Dostop do intuicije po elementih

Na jasnovidnost najmočneje vpliva kombinacija sončnega, luninega in ascendentnega znamenja. Če se ta nahajajo v različnih znamenjih, je dostop do intuitivnih sposobnosti še močnejši in raznovrstnejši.

Ognjena znamenja (oven, lev, strelec) povezujemo z navdihom, strastjo in idealizmom. Ta znamenja so z intuicijo najmočneje povezani z instinkti in hitrimi intuitivnimi idejami ter uvidi. Najbolj so talentirani v smeri jasnovedenja, t.j. sposobnosti jasnovidnega razumevanja.

Vodna znamenja (rak, škorpijon, ribe) povezujemo s čustvi, intuicijo, misticizmom in nadpovprečno senzitivnostjo. Ta znamenja čutijo globoko in so tekom meditacije pogosto priča psihičnim vizijam Najbolj so talentirani v smeri jasnočutnosti, t.j. sposobnosti jasnovidnega občutenja.

Zračna znamenja (dvojčki, tehtnice, vodnarji) povezujemo z mentalnimi procesi, intelektom, razumom in komunikacijo. Ta znamenja rada analizirajo in na intuitiven način razmišljajo o idejah. Najbolj so talentirani v smeri jasnovidnosti, t..j sposobnosti jasnovidnega videnja.

Zemeljska znamenja (bik, devica, kozorog) povezujemo s stabilnostjo, praktičnostjo, realnostjo in čutnostjo. Ta znamenja rada delujejo glede na čutne senzacije s precej previdnostnega pragmatizma. Najbolj so talentirani v smeri jasnoslišnosti, t.j. jasnovidnega slišanja.

Inuitivni talenti po posameznih znamenjih

Oven

Ko morajo ovni stopiti v stik z intuicijo, hočejo vedeti nekaj takoj. Nevarnost zato predstavlja prevelika impulzivnost. Pogosto instinktivno vedo, kaj jim je storiti, manjka pa jim širšega uvida v situacijo. To lahko popravijo s prakticiranjem potrpežljive tišine in obračanje navznoter. Tam se skrivajo vsi odgovori na njihova temeljna vprašanja.

Bik

Biki se ponašajo s previdno in praktično naravo. Takšni so tudi v stiku s svojo intuicijo in jasnovidnimi sposobnostmi. Če svojih nadčutnih sposobnosti ne blokirajo z nezaupanjem, so s svojimi čuti jasno naravnani na vse, kar se okoli njih dogaja. Zlahka osvojijo veščino jasnovidne psihometrije, s katero ob dotiku predmeta vedo vse o njegovi preteklosti in njegovih lastnikih.

Dvojček

Dvojček se ponaša z intuicijo merkurjevega tipa. Njihov um je lahko sprejemnik, ki usklajen na pravo frekvenco sprejema intuitivne mentalne prebliske. To deluje le v trenutkih, ko uspevajo utišati sicer močno klepetavi um in se ne trudijo analizirati idej s čisto logiko. Zavedati se morajo, da intuicija transcendira logično misel.

Rak

Lunarni raki so globoko intuitivni s svojo sposobnostjo jasnega občutenja, ki jo lahko doživljajo nadvse silovito. Tudi kot vibracije po celem telesu, še posebno v trebuhu. Nekateri raki se zato skoraj bojijo svojih psihičnih uvidov, saj so ti tako močno doživeti. A je strah odveč. Te sposobnosti so jim bile dane z razlogom in pogosto jih bodo obvarovale pred najhujšim.

Lev

Levi so intuitivno povezani prek svoje velike srčnosti in ljubezni do sile večnega vira svetlobe. Najbolj modri med njimi že vedo, da jim dostop do tega vira lahko prepreči aroganca. V sebi čutijo ogenj čistega entuziazma, ko skoznje sije psihična kreativnost. Nič čudnega, ko pa tem ponosnim velikim mačkam vlada prav sonce.

Devica

Device so čutna bitja, hkrati pa tudi praktični misleci. To isto velja tudi na polju intuicije, saj se praviloma zavedajo, da povezanost s psihičnimi močmi potrebujejo. Kot merkurjevi varovanci instinktivno vedo, da morajo v nedoumljivo kompleksni realnosti zaupati občutkom, ki prihajajo iz sončnega pleteža.

Tehtnica

To venerijansko bitje je še posebno dovzetno za stik z lastnimi psihičnimi močmi. Pogosto jasno vidijo, kakšne načrte ima z njimi življenje, zato znajo v skladu s tem tudi planirati. Če verjamejo vase, bodo enostavno vedeli, kako se obrniti in s katerimi elementi rokovati, da uresničijo vizijo, po kateri hrepenijo.

Škorpijon

Škorpijoni so znani po svoji intenzivni psihični, vizionarski in preroški moči. Stvari enostavno vedo. Z vsem svojim bitjem. Zdi se, kot da vedo stvari z vsakim vlaknom svojega bitja. Čutijo prav vsako spremembo energije v svoji okolici. To, kar potrebujejo, je notranje ravnovesje, ki ga prinaša meditacija. Tako se bodo lahko ubranili tudi, da jih vsa ta silna čutenja ne bodo preplavljala in spravljala v agonijo.

Strelec

Strelec pogosto sanja dogodke, preden se ti zgodijo. Njegova prekognicija je močna. Tako močna, da jih to, kar intuitivno vedo, tudi zanese. Zato se morajo svoje močne impulze naučiti nadzirati, da bi ohranili smer, v katero si srčno želijo.

Kozorog

Praktični kozorogi so previdni pri svojih psihičnih impresijah, zaupajo pa notranjemu glasu, svoji jasnoslišnosti, saj so imeli večkrat priložnost ugotoviti, da se ta ne moti. Saturnovi varovanci so sposobni izjemnih podvigov, če dovolijo, da jih v življenju in pri pomembnih odločitvah vodi prefinjena intuicija.

Vodnar

Vodnarjev um znajo preblisniti kristalno jasni uvidi. Enostavno bodo v hipu vedeli, kaj storiti, pri tem pa to vedenje nikakor ne bo prihajalo iz običajnega razmisleka. Že zgodaj se naučijo, da gre intuiciji zaupati. So pravi vizionarji, ki jih ščiti sam bog nebes (in vladar znamenja vodnarja) Uran.

Riba

Globoko senzitivna riba je rojeni mistik zodiaka. Neptunova varovanka zazna vse prek superobčutljive jasnočutnosti. So izjemno nadarjeni empati, ki občutijo, kar čutijo drugi ljudje, še preden se tega sami zavedo. S svojo naravno prirojeno prijaznostjo in sočutjem delujejo kot zdravilci duš, ki znajo druge nežno usmerjati k njihovemu resničnemu poslanstvu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.