N.Z. | 5. 7. 2022, 10:00

Od bete do thete: najhitrejši način, s katerim se prestavite v zdravilno stanje uma

profimedia

Neprestano iščemo načine, da bi z delom na čustvih postali srečnejši in bolj duhovni. Naši možgani, še posebno naše nezavedno, pa so nam lahko pri tem bolj v pomoč, kot smo doslej verjeli.

Theta valovi so bili zadnja leta močno raziskovani in izkazalo se je, da je to stanje uma izjemno blagodejno tako fizično kot psihično. 

Ena od študij je med drugim pokazala kar 56 % zmanjšanje anksioznih simptomov, medtem ko je druga dokazala močno povezavo med theta valovi in izboljšano spominsko funkcijo.

Naj naštejemo še nekaj pozitivnih učinkov theta stanj:

  • znatno povišana raven kreativnosti in sposobnosti za reševanje problemov,
  • izboljšanje osebnih odnosov in potrpljenja,
  • več samosprejemanja, samozavedanja in notranjega miru,
  • po zaslugi fenomena plastičnosti možganov je v theta stanju lažje premagati slabe navade, odvisnosti, negativna čustva in celo zvišati svoj inteligenčni kvocient.

V theta stanje se je mogoče ’premestiti’ s pomočjo zen meditacije, ki pa bi jo bilo treba vaditi več let. Blagodejne učinke na fizično in duševno zdravje so raziskovalci najprej odkrili prav pri dolgoletnih praktikantih meditativnih tehnik.

Se boste torej morali za nekaj let posvetiti vadbi meditacije, preden vam bo uspelo doseči stanje, v katerem se dogaja čudež samozdravljenja?

Nikakor.

Na srečo so tu že izsledki aktualnih raziskav, ki kažejo, da je theta stanje mogoče doseči veliko hitreje in brez veliko truda.

Najhitreje in brez truda

V stanje theta nas namreč lahko (skoraj) hipno prestavi že izkušnja lebdenja na vodi.

Ko ’ležete’ v toplo, slano vodo in se prepustite, da vas ta nosi, se v možganih zgodi premik. Iz bete se sami od sebi prestavijo v zdravilno theta stanje.

Dovolite si v tem stanju ostajati vsaj nekaj minut.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.