28. 7. 2022, 11:51

Povejte, kaj ste po HOROSKOPU, pa vam razkrijemo, kako rešujete KRIŽANKE (in podobne izzive)

profimedia

Reševanje križank je zanimiva zabava, s katero si urimo možgane. Tako otroci kot starejši, ki uživajo v reševanju križank, si s tem širijo besedni zaklad. Astrološka znamenja se tudi reševanja križank lotevajo različno.

OVEN

Ovnove najbolj specifične lastnosti, kot so pogum, napadalnost, hitro navdušenje, nepotrpežljivost, sebičnost, samozadostnost, nepopustljivost in trmoglavost, že na prvi pogled govorijo o zelo močnem, stabilnem in neomajnem znamenju, ki meni, da lahko križanko reši bolje kot drugi in seveda tudi brez napak. Ovni znajo vsako stvar pripeljati do cilja, kar se namenijo, tudi dokončajo, saj ne znajo biti polovičarski, zato križanke zagotovo ne bodo pustili neizpolnjene. So zelo organizirani, disciplinirani, zato bodo poskrbeli, da jo pošljejo naprej, in seveda pričakujejo nagrado. So izredni govorniki, zato imajo širok beseden zaklad, ki jim bo pri reševanju križank v veliko pomoč. Njihovo življenje je neke vrste igra, v kateri želijo biti vedno najboljši in seveda zmagovalci.

BIK

To je znamenje, ki obožuje dom in družinsko življenje in je temu zelo zavezano. Bik zna biti tudi tog in nepripravljen na prilagajanje, ko naleti na nekaj novega. Križanka v domačem zavetju bo zanj čudovita popestritev prostega časa, potreboval bo le nekaj pomoči družinskih članov. Je izredno komunikativen in družaben, zato mu bodo drugi pri reševanju hitro priskočili na pomoč. So zelo zabavni in veseljaki, v njihovi družbi vam ne bo dolgčas, saj se bodo ob reševanju križanke znali tudi pošaliti in nasmejati. Biki so znani po svoji trmi, vztrajnosti in potrpežljivosti, zato bodo križanko brez težav rešili do konca. Redko si privoščijo nepremišljeno potezo, zato napak ne bo veliko.

DVOJČKA

Dvojček je zelo kompleksno znamenje, saj je izreden mislec in ima rad racionalne, otipljive, znanstveno dokazane razlage. Vedno bo našel temo, na katero bo odprl debato in pogovor, tudi pri reševanju križank mu nobeno vprašanje ne bo uganka. A če si dvojček nekaj zapiči v glavo, ga bo težko prepričati o nasprotnem kljub dokazom, zato bo, tudi če ga boste opozorili, da je nekaj narobe rešil, vztrajal pri svojem. Je znamenje, ki se hitro navduši, a že naslednji trenutek vznesenost mine, zato bo križanko večkrat odložil, se posvetil drugim zadevam in jo naslednji dan spet vzel v roke. Je precej nestabilen, saj mišljenje velikokrat prilagaja najmočnejšemu govorniku ali najpopularnejši osebi v skupini. Ker so dvojčki radovedni in veliko vedo, svoje znanje dobro izkoristijo v nagradnih igrah in kvizih.

RAK

Rak si rad pripiše tuje zasluge, zato pozor, da ne bo samo dokončal vaše križanke in rekel, da jo je rešil sam. Je premeteno znamenje, zato mu dišijo triki, s katerimi bi lažje prišel do nagrade. Čuti potrebo navdušiti vse v svoji okolici, zato se bo, če bo uganil kakšno težko besedo, še dolgo hvalil, kako je pameten. Ima veliko skrbi, tudi ob nepomembnih stvareh dvigne veliko prahu, zato pri reševanju križanke ni najbolj osredotočen, lahko se hitro zmoti, svoje napake pa na glas ne bo priznal. Poln domišljije in praktičen zna zadeve dobro preceniti in prav to je lastnost, ki mu pride zelo prav.

LEV

Ljudje v znamenju leva imajo radi vodilni položaj, zato so tudi pri reševanju križank najbolj glasni in pametni ter drugim ne pustijo do besede. Znajo delovati tudi iz ozadja in na koncu požeti enake zasluge za delo, pri katerem so bili sami manj aktivni in produktivni, zato jih pustite, da križanko rešujejo sami. Najraje vidijo, da do ciljev pridejo s čim manj odrekanja, zato bodo besede, ki se jih ne bodo spomnili, poiskali na internetu, saj je nerešena križanka zadnje, kar si želijo. Radi imajo hvalospeve, pa čeprav se z njimi včasih okitijo kar sami. Če jim sreča ni naklonjena, se ne jezijo, saj je vendarle vse skupaj le igra. Radi imajo kreativne križanke, ki niso ravno povprečne.

DEVICA

Devica je sramežljivo znamenje, ki deluje precej nemirno. Za reševanje križanke bo potrebovala precej dodatne motivacije in vztrajnosti. Ker je skromna v svojih ciljih in ambicijah, bo križanko reševala le za zabavo. Rada ima rutino, zato rada rešuje podobne vrste križank, nove oblike je ne prepričajo. Devica je tiha in v družbi ne sili v ospredje, raje uživa iz ozadja, zato bo križanko reševala v tišini in se prepustila svojim mislim. Nerada tvega, predvsem pa se ubada z vprašanjem, ali je to v družbi sprejemljivo, zato svojih odgovorov ne bo razlagala na glas, saj ji je nerodno, da bi povedala kaj nesmiselnega. Verjame, da lahko unovči svoj um, zato pridno rešuje rebuse, križanke in druge miselne igre, v katerih je pravi vladar.

TEHTNICA

Tehtnica je znamenje, ki nenehno tehta, vrednoti, primerja, zato deluje neodločno, kar ji pri reševanju križank ni ravno v veliko pomoč. Ti ljudje se nenehno srečujejo z ocenjevanjem tako ljudi kot situacij in stvari, zato bodo določeno besedo trikrat preverili in obrnili, preden jo bodo napisali. Tehtnica bo veliko časa porabila za notranji boj ali konflikt, takrat ko se z njenimi prebliski ne boste strinjali. Rada se loti več stvari hkrati, zato bo med reševanjem križanke že razmišljala, kaj jo čaka v nadaljevanju dneva. Tehtnice same sebe vedno postavljajo na prvo mesto po pomembnosti, zato ne bodo priznale, da so se morda zmotile. Največkrat sodelujejo, kadar je glavna nagrada lepotni ritual.

ŠKORPIJON

Ljudje v znamenju škorpijona se zelo dobro se razumejo z drugimi, so zelo družabni, a ne marajo pretvarjanja in izumetničenosti, kar bodo tudi kar naravnost pokazali, zato so tudi pri reševanju križanke, če jim preveč pametujete, lahko malce neprilagodljivi. Stvari vedno premislijo in ne skočijo na prvo žogo, a zelo radi razpravljajo. V skupini se bodo lotili reševanja križanke, ki jim je v izziv. Imajo veliko psihično moč, zato so se pripravljeni truditi, dokler križanka ni popolnoma rešena. Reševanje križank in rebusov je mesto, kjer vlada naključje, in to škorpijona povsem obnori. Prezira namreč povprečno življenje, v katerem je vse vnaprej načrtovano.

STRELEC

Strelec je zelo razmišljujoč človek, mora ohranjati svojo povezavo z duhovnim in svojo vero, svobodo duha, zato mu gre reševanje križank odlično od rok. Informacije zbira glede na intuicijo, kar začuti, vse drugo zanj ni pomembno. Velikokrat je zabrisana meja med realnostjo in idealizacijo, a ima zelo dobro sposobnost domišljije, s katero se bo spomnil kakšnega odgovora, ki bo morda napačen, vendar se s tem ne bo obremenjeval. Strelci so zelo dobri samotarji oziroma potrebujejo veliko časa zase, da lahko v miru razmislijo in se usmerijo vase, zato jih pri reševanju ne motite. Ne morejo dolgo zdržati na enem mestu, zato jih ne zanimajo igre, ki so zabavne. Če že, igrajo preproste igre, kjer je dobitek mogoč takoj, so spontani.

KOZOROG

Kozorog je zelo marljivo znamenje. Dela in dela in dela, zato je dosleden tudi pri reševanju križank, kar jemlje kot zelo resno opravilo. Je izredno finančno odgovoren in finance so zanj največja skrb, zato že med reševanjem razmišlja o nagradi. Premišljen je in discipliniran, kar mu zelo pomaga pri težjih vprašanjih, ki so zanj vsekakor izziv. Opira se na logična sklepanja in redkokdaj konča predčasno. Zanima ga, ali dobi priznanje za svoje dosežke, ali so opaženi, ali ljudje okoli njega opažajo, da mu gre reševanje odlično od rok. Ustavil se bo ob tujcu na ulici in ugibal, pod katerim od treh lončkov se skriva kovanec. To je izziv za njegovo inteligenco. Nikoli namreč ne računa zgolj na srečo. Zanj je življenje intelektualni izziv in ničesar ne prepušča zgolj naključju.

VODNAR

Vodnar rad razmišlja neobremenjeno in zna biti strpen, zato je zanj reševanje križank prijetno opravilo, ki ga sprošča. Usmerjen je k razvoju in je enostranski in izključujoč, zato mu napačni odgovori lahko dvignejo pritisk. Zelo se opira na lastno subjektivno mišljenje in drugim ne dovoli, da bi mu pomagali pri reševanju križank. Trdno se drži svojih načel in vztraja pri svojih prebliskih. Je sproščen, nekonvencionalen in preizkusi vse možnosti, ki bi mu lahko prinesle hitro bogastvo brez pretiranega truda. Zagotovo ni nagradne igre, v kateri vodnar ne želi sodelovati.

RIBI

Ljudje, rojeni v znamenju rib, so zelo čutni in čustveni, s takšno energijo se lotevajo tudi reševanja križank, ki zanje pomeni sprostitev. So zelo duhovna bitja, imajo izredno razvit šesti čuti in intuicijo, a je pri reševanju križank zase ne uporabijo dovolj. Ribe so požrtvovalne in neutrudno bodo pomagale drugim, tudi če bodo s tem zanemarile lastne želje in potrebe ali zanikale same sebe, zato bodo z veseljem nesebično rešile tudi prijateljevo križanko. So izredno ustvarjalne in umetniške ter na tem področju premorejo veliko znanja, kar jim zagotovo daje prednost pri reševanju križank. Vodi jih občutek, da imajo dobre možnosti za zadetek in s tem obogatitev po lahki poti. In tega občutka nikoli ne zanemarijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.