31. 5. 2022, 14:12

Retrogradni Merkur: nismo še ven iz najhujšega, do KDAJ moramo biti previdni?

Profimedia/fotomontaža

Če ste v zadnjem času opazili, da vam gredo besede težko z jezika, obenem pa se vam ves čas rušijo načrti, niste sami krivi. Gre za učinke planetov, ki se spletejo visoko nad našimi glavami. A nam tako zmešajo življenje, da nestrpno čakamo njihov odhod.

Kot že samo ime pove, 'retrogradnost' pomeni gibanje nazaj. Če to prenesemo na planetarno dogajanje oziroma na retrogradni Merkur, ki je nastopil 10. maja, gre za zelo zanimivo, a nič kaj prijetno vzdušje.

Kaj se dogaja med retrogradnim Merkurjem?

Čas med retrogradnim Merkurjem velja za zelo napornega. A vendar se ljudje vsega, kar je v življenju pomembno, naučimo v najtežjih obdobjih svojega življenja.

Zato mnogi verjamejo, da je retrogradni Merkur tudi naš učitelj.

Kljub temu, da vnese nekaj zmede v naše življenje in nam prinese številne prepreke, mnogi verjamejo, da gre pri retrogradnem Merkurju v prvi vrsti za njegovo sporočilo, ki ga s seboj nosi. To pa je, da moramo v življenju upočasniti svoj tempo ter pogledati vase.

Zastoj v komunikaciji, prometu in tudi v tehnologiji

Planet Merkur v astrologiji vlada komunikaciji, našim mislim, tehnologiji in računalništvu, prometu, trgovini in resnici. V obdobju tritedenskega retrogradnega gibanja nam lahko povzroča težave in nevšečnosti na vseh omenjenih področjih.

A tudi če se znajdemo v prometnem zamašku, se nam bolj pogosto kot običajno sam od sebe ugasne telefon ali nam večkrat na teden zmrzne računalnik - je to lahko sporočilo iz vesolja, da upočasnimo.

"Hiti počasi," pravi retrogradni Merkur.

"Hiti počasi," pravi retrogradni Merkur.

Bobo

Ob tem retrogradni Merkur lahko povzroči prepire v službi ali z ljubljenimi. Lahko tudi vpliva na materialne stvari, prihodke in izdatke, pa tudi na našo samozavest.

Končno: v petek bo veliki finale!

Od petka naprej bodo nekatere stvari končno lažje stekle. 10. junija bo retrogradni Merkur namreč začel popuščati in končno nas bo začel spuščati iz svojega primeža.

Po petku bo prišel čas, ko se bomo končno spet premaknili v sedanjost in nadaljevali z načrtovanjem prihodnosti.

Spet se bomo lažje izražali in naše sporočilo bo bolje razumljeno, kot je bilo morda v zadnjih tednih. Vrnila naj bi se tudi naša pozitivna samopodoba.

Skratka, življenje bo manj zapleteno in bolj tekoče. Do takrat pa nam ne preostane drugega, kot da še malo potrpimo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.