18. 5. 2022, 07:00

Potovanja v času retrogradnega Merkurja? Raje ostanite doma

Profimedia/fotomontaža

Če vam ne dišijo avanture, ki sledijo zamudi leta ali izgubi prtljage, s potovanjem raje malce počakajte.

Od 10. maja do 3. junija se Merkur giblje retrogradno. To je čas, ko so zgodbe o zapletih v najbolj neugodnih trenutkih najpogostejše.

Hitite na najpomembnejši sestanek v karieri in na pol poti vam poči avtomobilska guma. Bliža se rok, vam pa se pokvari računalnik in vam zbriše za tri mesece dela. Mudi se vam na letalo, a ste v taksiju, ki je že odpeljal, pozabili potni list. 

Kot kaže, to ni ugoden čas za zanašanje na tehnologijo, organizacijo ali srečo pri poslih in potovanjih. Kaj je torej v tem času smiselno početi?

Kako ravnati?

Kot je razvidno iz zgornjega opisa, je nabolje ostati doma. Če le moremo. Kaj več od tega, da se nam razbije krožnik, se nam ne more pripetiti.

Pravzaprav je to zelo ugoden čas za obnavljanje odnosov in osebno rast. Pogovorimo se s partnerjem, starši ali otroki. Preberimo jim knjigo ali odigrajmo človek ne jezi se. Odprimo se soljudem, morda nam uspe odpraviti tudi kakšno staro zamero ali zakopati bojno sekiro.

Za tiste, ki radi greste malce dlje, pa je to tudi odlična priložnost za kontakte z onostranstvom. Morda je pri tem na mestu opozorilo, da se najprej prepričate, da se vam res oglaša tisti, ki ste ga iskali.

Če ne veste, kako pristopiti, ima za vas nekaj nasvetov izkušena Lana Praner.

Retrogradni Merkur je navidezno gibanje Merkurja v nasprotno smer od običajne z vidika Zemlje. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.