17. 5. 2022, 16:53

Retrogradni Merkur za naslednja dva tedna še opozarja: previdno pri sklepanju poslov!

Profimedia

Obdobje retrogradnega Merkurja ni čas, naklonjen novim začetkom. Kje se torej nahaja priložnost? 

Retrogradni Merkur se bo letos dogodil štirikrat. Prvič se je pojavil januarja, drugič maja, nato pa ga bomo videli še septembra in decembra.

Običajno gre za naporna, a poučna obdobja, ki rada razburkajo ustaljeni red in navade, ter od nas zahtevajo pozornost in razmislek o tem, kaj počnemo v svojem življenju.

Retrogradni Merkur se je pričel 10. maja, trajal bo do 3. junija 2022.

Previdno s poslom

Čas Merkurja v retrogradnem gibanju ni naklonjen sklepanju poslov, saj se okoliščine v tem času izredno hitro spreminjajo in zapletajo. 

Obenem je občutljivost večja, nagnjeni smo k begu od težav, ki nam zvesto sledijo. Veliko časa porabimo za opravke, ki bi jih sicer opravili z lahkoto. 

Profimedia

Čas retrogradnega Merkurja zato ni čas, naklonjen novim začetkom. Če le moremo, jih prihranimo za kasneje, ko nam bodo stvari od rok bolje tekle in bo možnosti za nepredvidene zaplete manj.

Posvetite se sebi in svojim

Retrogradni Merkur morda ni ugoden za sklepanje poslov, a je odličen čas za obračanje samih vase. Vprašajte se, kateri vedenjski vzorci vam podzavestno škodujejo in povzročajo bolečino? Z njihovim ozaveščenjem smo že na dobri poti, da jih uspešno odpravimo. 

Razmere so ugodne tudi za obnavljanje starih prijateljstev, urejanje družinskih odnosov in odpravljanje starih zamer. Posvetite se sebi in svojim bližnjim. 

Morda se po naključju pojavi tudi priložnost za zakop kakšne bojne sekire. Odkritje, kaj vam v življenje vnaša nemir, poskusite razmisliti, kako to izboljšati ali preprečiti. 

Retrogradni merkur je obdobje navideznega gibanja Merkurja v nasprotno smer od svoje običajne smeri gibanja na zvezdnem nebu. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.