25. 11. 2022, 12:09

Tudi iz OBLIKE PRSTOV je mogoče razbrati človekov značaj (preverite, kaj razkrivajo o VAS)

profimedia

O človekovem značaju je mogoče marsikaj sklepati že s pozornim opazovanjem. Se ob nasmehu smehljajo tudi sogovornikove oči? So ramena sproščena? Kje ima roke in kam usmerja noge? Telesna govorica nam lahko veliko tega razkrije, le malo pa jih ve, kako zgovorni so lahko uvidi tudi ob bežnem pogledu na njegove prste.

Kazalec se imenuje Jupiter in je povezan s samozavestjo, ambicioznostjo, pozitivnim odnosom do življenja in včasih religioznostjo. Sredincu vlada Saturn, zato je to prst odgovornosti, resnosti in uravnoteženosti. Prstanec je v domeni Sonca in ga povezujemo z ustvarjalnimi vzgibi, čeprav ne nujno v umetniškem smislu. Razkriva lastnikov odnos do radosti, uživanja in sreče. Mezinec pa je Merkurjev prst in je zatorej povezan z miselno dejavnostjo in komunikativnostjo, do neke mere pa tudi s spolnostjo.

4 tipi prstov

Obstajajo štirje osnovni tipi (ali oblike) prstov:

  • Štirioglati

Takšni prsti so znamenje praktičnosti, tradicionalnosti, razumnosti in urejenosti. Če so oglate tudi prstne konice, ima človek občutek za red in je realist. Je zelo natančen in nikoli ne zamuja.

  • Koničasti

Lastniki takšnih prstov so ravno nasprotno: strašno nepraktični. Bolj stvarni in materialistični ljudje jih le težko razumejo. Če so vsi prsti koničasti in dolgi, je človek značilno sanjav in pretirano idealističen. Ceni lepoto, a se z življenjem težko spoprijema.

  • Stožčasto zaobljeni

Tako oblikovani prsti pripadajo spontanim intuitivcem, ki so tudi precej občutljivi in ranljivi ljudje. So sočutni, sposobni globoke in pristne ganjenosti, vendar v svojih čustvenih odzivih tudi nedosledni.

  • Lopatičasti

Takšni prsti pa so značilni za aktivne, izvirne in energične ljudi. To so podjetni posamezniki pustolovskega duha. Njihova dobra volja in zanesenjaštvo sta prav nalezljiva!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Astro Star - Zodiac Horoscope & Astrology (@the.astrostar)

Ste vedeli, da:

  • ... se veda, ki se ukvarja s tozadevnim 'branjem', imenuje hiromantika (tudi hiromantija)? V osnovi gre za napovedovanje usode iz črt na dlani, ukvarja pa se tudi z obliko, dlani, prstov in nohtov. Branje z dlani lahko najdemo po vsem svetu v različnih variacijah.
  • ... se pri branju z dlani ne gledajo le črte in oblika dlani, temveč celo barva kože? Velja namreč, da so ljudje, ki imajo izrazito rdeče dlani, agresivni, bleda barva odraža primanjkljaj energije. Najbolj zdrava in najbolj uravnovešena barva rok je rožnata
  • ... črte in označbe na levi roki predstavljajo vse, s čimer smo se rodili (gre torej za dovzetnost za določene bolezni in prelomne dogodke, ki so del naše karme), desna roka pa kaže, kako živimo svoje življenje, izkoriščamo svoje talente ter soočamo z dogodki, ki so nam bili vnaprej določeni.

Znak izjemne sreče

Po premisah vede o branju z dlani naj bi znak izjemne sreče razkrila dolžina kazalca.

Če je kazalec daljši od sredinca, je to znak zelo srečnega človeka. Takšni ljudje imajo pogosto ugoden status v družbi, deležni pa so tudi finančnega obilja, časti in spoštovanja.

 

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave