N. V. | 6. 12. 2022, 22:46

Presenetilo vas bo: pri tej starosti ljudje najpogosteje varajo

Profimedia

Ste pripravljeni na presenečenje? Tega zagotovo ne boste pričakovali, če ste mislili, da sta velik libido in poželenje domena mladih.

Raziskava, ki so jo opravili na enem izmed spletnih portalov za zmenke v Veliki Britaniji, je pokazala, pri kateri starosti ljudje najpogosteje varajo.

Sodeč po rezultatih, naj bi največ ljudi varalo v 39. letu starosti.

Razlog za to je dejstvo, da gre za starost, ki večini predstavlja življenjsko prelomnico in začetek krize srednjih let. Napoved vstopa v štirideseta leta pogosto sproži strah pred staranjem in razmišljanja o tem, kaj vse so v življenju zamudili, česa nimajo in ali so sploh srečni. Marsikdo začne dvomiti tudi v to, ali je v zvezi s pravo osebo in posledica tega so skoki čez plot.

Varanje v zadnjem letu vsakega desetletja

Študija, katere rezultate povzema portal Zadovoljna, je pokazala, da so ljudje najbolj nagnjeni k varanju v zadnjem letu vsakega desetletja: 19, 29, 39, 49 in 59.

Profimedia

Največ prevar se zgodi v 39. letu, nato pri 49. letih in nazadnje pri 29. letih. Večina naj bi varala zaradi želje po partnerjevi pozornosti. Če je partner deloholik in od njega ne dobijo toliko pozornosti, kot bi želeli, je prevara način, s katerim želijo pridobiti to pozornost.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.