Š. T. | 1. 4. 2023, 06:00

Kakšen je recept za osebno srečo: rešitev ni lahko dosegljiva, a je vredna truda

Profimedia

Koliko časa vsak dan porabimo za razmišljanje o nekem negativnem izidu, ki se nam lahko zgodi? Večina od nas zagotovo preveč.

Ko razmišljamo o dogodkih ali načrtih, ki nas čakajo, si običajno predstavljamo, kakšni so lahko scenariji ali razpleti omenjenih dogodkov. S tem so povezane skrbi in kaj vse nam gre lahko narobe in kot vedno je med uspehom in neuspehom tanka črta. Kot kažejo raziskave, pa ne gre samo za (ne)škodljivo razmišljanje, temveč na ta način pravzaprav "ubijamo" sami sebe.

Predstavljajte si športnika, ki stopi na igrišče in si predstavlja, da bo izgubil, pa so mu izkušnje že stokrat pokazale, da ima vse predispozicije za zmago in da lahko uspe, če maksimalno verjame vase. Tak igralec si bo s svojo miselno odločitvijo praktično že priklical poraz, piše časnik Republika.rs.

Skrb je pravzaprav vojna proti lastni zdravi pameti, saj si različne (predvsem) negativne scenarije ves čas vrtimo v glavi, ker ne zaupamo razumu. Skrb je zato na nekakšen način vojna proti našim lastnim občutkom, tudi intuiciji, saj takrat v sebi prebudimo najslabše in pustimo, da nas to počasi uničuje.

Profimedia

Skrb je tudi vojna proti naši svobodi, saj namesto da bi uživali življenje in sprejemali odločitve na podlagi tega, kar nam govori srce, sprejemamo odločitve na podlagi tega, kar nam govorijo naši strahovi.

Kakšen je recept, da bomo zadovoljni in da bomo presegli ukoreninjene slabe navade? Rešitev je, da je moramo odložiti, oziroma prerasti skrbi. Pokazati moramo, da smo zrelejši in močnejši od tega.

Zato se je treba boriti proti skrbem in miselnim vzorcem z vero v boljšo prihodnost. Strokovnjaki svetujejo, da vsak dan zavestno in svobodno izberemo pozitivne misli in jih uporabimo za ohranjanje svojega entuziazma in pozitivne energije. Preprosto rečeno, otresite se skrbi in uživajte ​​življenje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.