N. V. | 6. 11. 2022, 15:10

Strokovnjaki povedali, katera so idealna leta za nosečnost

Profimedia

To so najboljša leta, da se odločite za otroka. Se strinjate z njimi?

Čeprav obstajajo ženske, ki so se že pred dvajsetim letom počutile pripravljene imeti otroka, strokovnjaki menijo, da to zagotovo ni idealen čas za to vlogo.

Nekateri ljudje so popolnoma pripravljeni na otroka v zgodnjih dvajsetih letih, drugi pa ne, vendar večina novih raziskav poudarja, da človek ne dozori pred 25. letom.

Nekateri ljudje čakajo, da čustveno dozorijo, vendar se postavlja vprašanje, ali je čustvena zrelost edino merilo za nosečnost?

Srednja dvajseta idealna starost za otroka

Raziskovalci z univerze v Seulu v Južni Koreji trdijo, da bi lahko bila najbolj idealna starost za otroke med 24. in 25. letom.

Ženske, ki imajo otroke v srednjih dvajsetih, živijo dlje

Študija je pokazala, da bi lahko sam porod po 30. letu starosti pospešil proces staranja, poroča Daily Mail. Strokovnjaki so prišli tudi do zaključka, da so imele tiste, ki so imele otroka pred ali po 25. letu večje tveganje smrti zaradi katerega koli vzroka v naslednjih 18 letih.

Različne raziskave, različni rezultati

Treba je tudi poudariti, da je tako pokazala južnokorejska študija, medtem ko se druge študije z rezultati ne strinjajo povsem. Po podatkih Ameriškega združenja za reproduktivno medicino je najboljša starost za zanositev ženske 20 let.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.