Uredništvo | 18. 11. 2023, 20:20

10 stvari v spalnici, ki so lahko krive za slab seks

Profimedia

Ni nujno, da težave v spalnici povzroča odnos med dvema osebama – nanje lahko vplivajo tudi drugi dejavniki.

Neurejena spalnica lahko vpliva na splošno energijo in udobje v prostoru ter posredno na odnose med partnerjema. Spalnica je prostor, kjer pari delijo intimne trenutke, zato ima njena urejenost lahko večji pomen, kot si morda mislimo. Če prostor ni urejen, lahko to vpliva na splošno dojemanje spalnice kot prostora sprostitve, povezovanja in intimnosti. Zato si zapomnite – na težave v spolnosti lahko vpliva tudi teh deset stvari:

1. Mobilni telefon

Posvetite se osebi, s katero ste v postelji, ne pa brskanju in odgovarjanju na sporočila, pišejo vijesti.me

Profimedia

2. Televizija

Če želite seksati v postelji, glejte televizijo v dnevni sobi. Če boste imeli televizijo v spalnici, boste lenarili, gledali filme in zaspali, iz akcije pa ne bo nič.

3. Umazana rjuha

Umazana rjuha sploh ni privlačna, še posebej, če ste samski in si želite resne zveze. Kdor bo to opazil, si zagotovo ne bo želel, da bi se vrnil v vašo posteljo.

4. Kup perila

Tudi kup perila na tleh spalnice ni prav nič privlačen. Le odvrnilo vam bo misli od partnerja.

5. Barva sten

Britanska raziskava je pokazala, da najmanj seksajo ljudje, katerih spalnice so pobarvane v sivo. Največ seksa doživijo tisti v vijoličastih sobah.

6. Sledi nekdanjih partnerjev

Kakršni koli ostanki prejšnje zveze so lahko velik ubijalec vašega nadaljnjega spolnega življenja.

7. Neprijetni vonji

Slabše kot prostor diši, manj je možnosti za seks. Logično. Prezračite prostor, zamenjajte posteljnino, zavese in prižgite dišečo svečko.

Profimedia

8. Napačne stvari na nočni omarici

Predstavljajte si, da imate na nočni omarici fotografijo svoje mame in jo vaše bodoče dekle vidi v strastnem trenutku. Zagotovo ji ne bo prijetno. Naj bo spalnica oaza za spanje in crkljanje, vse drugo prestavite v drug prostor.

9. Slaba umetnost

Namesto dolgočasnih pokrajin izberite sliko, ki je vznemirljiva, dinamična in spodbudna za čute. Lahko je tudi pokrajina, a ne dolgočasna.

10. Fluorescentne luči

Pogosto niso prijetne, niti nič ne izgleda lepo pod njimi, niti se ne vidi normalno. Samoumevno je, da niso niti najmanj seksi.