Ž.A. | 26. 10. 2021, 18:30

Sploh obstaja pravi čas za skupno vselitev s partnerjem?

Profimedia
Sploh obstaja pravi čas za skupno vselitev s partnerjem? (foto: Profimedia)

Eden največjih korakov v vašem razmerju je skupna vselitev. Ne skrbite - četudi ste še tako zaljubljeni, lahko dvomite, ali je pravi čas za ta korak.

Kaj pa če se bova zaradi tega več prepirala?

Morda ste to slišali že velikokrat, ampak skupno bivanje je zagotovo "poskusna vožnja". Pri tem morate upoštevati vse majhne prepire, ki so lahko v takšni situaciji pokazatelj potenciala odnosa, zato je skrb pri tem odveč.

Verjetno bo vajin prvi šok to, da morda vajine življenjske navade niso sinhronizirane. Ali ste tip človeka, ki pusti posodo do večera ali tip človeka, ki jo v trenutku očisti? Vam je všeč, da je dom hladnejši ali prijetno topel? Ali ste jutranja ptica ali nočna sova?

Vedeti morate, da si dva človeka ne moreta biti popolnoma enako, vseeno pa se morata prilagajati drug drugemu.

Za selitev ni "pravega časa"

Callisto Adams, strokovnjakinja za odnose, pojasnjuje, da čeprav ni "pravega časa" za selitev s partnerjem, vsekakor obstaja napačen čas: "Če nimate pojma, v kaj se spuščate, potem je prekmalu."

"Če ne veste, kakšni so, ko so žalostni, jezni, srečni ali veseli, ali so neurejeni ali urejeni, ali so jutranja ptica ali nočna sova in kar je najpomembneje, če še niste čustveno povezani z njimi, je vsekakor prezgodaj," pojasni Adams.

Preberite tudi: To je astrološko znamenje, ki bo v mesecu novembru precej prepirljivo
S katerim vprašanjem si lahko pomagamo?

Adams pravi, da si lahko vseeno pomagamo ugotoviti, ali smo pripravljeni. 

"Ali ob misli, da si boste delili prostor s svojim partnerjem, občutite navdušenje?"

Je pa res, da si vsakdo svoje življenje splanira po svoje. Nekateri se vselijo na samem začetku, nekateri po nekaj mesecih, nekateri tudi po nekaj letih. Vsak ima različne izkušnje in različno mnenje, kar pomeni, da mora biti čas primeren le za vaju s partnerjem.

Ob tem pa Adams še poudarja, da se moramo navaditi govoriti o svojih življenjskih navadah, saj vas tako ne bodo uspeli presenetiti, ko bodo umazane nogavice zbirali v kotu. Prav tako pa se ne izogibajte pogovora o financah. Ne pozabita določiti finančne meje in si razdeliti stroške.

Konec koncev je težko vedeti, kdaj je "pravi" čas, da se preselite k nekomu, Adams pa pravi, da "ni pravega mejnika, ko pride pravi čas za selitev s partnerjem".

Ampak - dokler sta oba jasna glede tega, kaj si želita in glede svojih pričakovanj, kako bi lahko izgledalo skupno življenje, in da sta oba navdušena nad idejo, je to verjetno dobra ideja.

Priporočamo tudi: Pes uboga lastnika, ki mu zaupa (ne sme pa se ga bati)!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.