Živa Avžner | 2. 11. 2023, 14:01

Domen Valič: "Naslavljajo me kot lomilca ženskih src, kot da je to nekaj dobrega - kar zares ni"

"Ko si mlajši, kakšne stvari jemlješ samoumevno. Potem ko si starejši, pa znaš videti lepoto tudi kje drugje," verjame Domen Valič.

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Domnom Valičem:

Igralec in televizijski voditelj Domen Valič se je pred kratkim odpravil na turnejo po Sloveniji. Zabava nas v monokomediji Žigolo, s. p., ki jo je napisal Matej Mijatović, sicer tudi njegov dober prijatelj. Vrhunski igralec, kakršen je Domen, se je v svoji karieri prelevil že v mnogo vlog, tokrat pa upodablja hudomušnega, samovšečnega in na trenutke arogantnega žigola, ki nam na humoren način približa žensko-moške odnose in kaj se plete v naših glavah.

Domna sicer poznamo kot vsestranskega umetnika, ampak igra na odru ali pred kamero je še vedno njegova primarna strast.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Domen Valič (@domenvalic)

Domen Valič je bil gost v Metropolitanovem podkastu Ob skodelici kave z Živo Avžner in v pogovoru z voditeljico sta se dotaknila veliko zanimivih vprašanj, o katerih ste se spraševali tudi vi.

Glede na to, da se Valičeva kariera trenutno vrti okoli monokomedije Žigolo s. p., sta spregovorila o igralčevi kondiciji in o ravnovesju, ki ga lovi med kamero, odrom in mikrofonom, saj prav tako soustvarja in interpretira v podkastu Revolucija užitka, kjer govori o tabu tematikah. 

Zaradi monokomedije, v katero stopi v lik zapeljivega žigola, marsikateri gledalec misli, da na odru gleda Domna Valiča, vendar ni tako. Stand-up in monokomedija sta dve čisto različni stvari: "Po mojem mnenju si lahko pri stand-upu vseeno vzameš kratek sekundni premor za to, da razmisliš in kaj 'pokomentiraš' z občinstvom. Takrat si to še vedno ti. Pri monokomediji pa nisem Domen, kar pomeni: tudi če si vzamem dve sekundi, si ne vzamem tega kratkega premora za Domna, ampak za Žigola. Sprašujem se, kako si on vzame ta čas. Pomembno je, kako bi on spil ta požirek vode in kdaj. Tukaj se to zelo razlikuje. Ne pravim, da je ena bolj zahtevna od druge, a čutim, da moram imeti vse 'naštudirano' do pike natančno, da bom na odru čim bolj prepričljiv kot lik Žigola."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Domen Valič (@domenvalic)

Domen Valič trenutno nastopa po vsej Sloveniji, saj se najmanj trikrat na teden odpravi do novega kraja. Voditeljico Živo Avžner je ob tem zanimalo, ali je bolj jutranji ali nočni tip človeka. Odvrnil ji je: "Lahko bi rekel, da sem jutranja ptica, ampak kadar ne gre drugače, na e-pošto odgovorim tudi ob dveh zjutraj." (smeh)

V pogovoru se je dotaknil tudi obremenjevanja s komentarji, za katere pravi, da se na njih ozira čedalje manj. "Vesel sem, kadar do mene pridejo fine in konstruktivne pohvale. Res je, da negativnih odzivov ne dobim velikokrat," je še priznal.

Ste opazili, da Domna Valiča sicer vsi predstavljajo kot mlajšega brata Vida Valiča in lomilca ženskih src? "Ni mi všeč, da me kličejo lomilec ženskih src. Ravno zadnjič sem povedal nekje, da mi je hecno, da napoveš gosta, s katerim se želiš pogovarjati in ljudem povedati nekaj novega. Tukaj gre za nekakšno začetno, osnovno spoštovanje in potem ga napoveš kot lomilca ženskih src, kot da je to nekaj dobrega, ker zares ni."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Domen Valič (@domenvalic)

Voditeljica Živa Avžner se trudi, da vedno izveste kaj novega

Metropolitan s ponosom predstavlja že tretjo sezono priljubljenega podkasta Ob skodelici kave, kjer voditeljica Živa Avžner gosti znane obraze iz sveta zabave in odkriva njihove zgodbe.

Tudi sama namreč ne mara, da se ves čas berejo le iste zgodbe, zato si želi, da pred našim mikrofonom gostje odprejo svoje srce in razkrijejo še kakšno drugo plat, ki javnosti ni tako poznana. "Vedno se maksimalno potrudim, da na kup zberem vse informacije in se na pogovor dobro pripravim. Tako poskrbim, da gostom ne postavljamo vedno istih vprašanj, za katere sem prepričana, da jim je že nadležno desetič povedati isto, ampak jim dam priložnost, da z mano in vami delijo drugačna razmišljanja," doda Avžnerjeva.

Metropolitan

Več o Domnu Valiču, monokomediji Žigolo s. p., pisanju dnevnika in obujanju spominov na osnovno šolo, prvemu zlomljenemu srcu, odnosu z očetom in preostalimi člani družine ter o ljubezni do plesa, glasbe in motorja, izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner.

Prisluhnite prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave: